22 december / competitie : KWB Hombeek – De Leeuwen Herenthout : 6 – 2

Vooraf : Het zal wel een “never-ending-story” worden, voor de zoveelste keer waren er mensen afwezig die op donderdag nog beloofd hadden dat ze aanwezig zouden zijn en zaten we zonder nieuws van enkele anderen ! Gelukkig waren er 13 spelers aanwezig en de Winghe die “iets te laat” opdaagde als 14de man.

De eerste minuten waren voor De Leeuwen. Onze spelers hadden blijkbaar iets te veel respect voor de “grijze haren” van de tegenpartij. Na tien minuten lieten we toch een eerste keer zien dat we ook meededen. Gipsy met de hoekschop, Iliass tikt aan de 2de paal de bal net naast. De Leeuwen bleven gevaarlijk met een schot voorlangs en een vrije trap, na een volgens ons aangeschoten handsbal, die hoog over ging. Na 22 minuten Imed met de voorzet, de bal afgeweerd, maar terug in de voeten van Imed die nu de Sakke kan bereiken en deze tikt in twee keer de bal tegen de touwen : 1 – 0. De Leeuwen door al of niet in off-side, de bal schampt de paal en gaat buiten. Dries met een mooi doorstekertje naar Iliass die de keeper te grazen neemt : 2 – 0. De Leeuwen reageerden met een laterale voorzet die door onze verdediging sneed en aan de 2de paal een leeuwtje bereikte die kon milderen tot 2-1. De laatste kans van de eerste helft was voor ons. Brian en Dries maakten de actie, Gipsy besloot in de korte hoek op de keeper.

Voorlopig maar 1 wissel bij de rust. Bob verliet het veld voor Jordi. De Leeuwen probeerden ons onmiddellijk te overklassen. Nico moest een schot in twee tijden pakken en Jordi verdween al direct in het boekje van de scheidsrechter nadat hij een Leeuw foutief afstopte. De goal viel echter aan de andere kant. Goed doorzetten van Iliass, ook een beetje geluk en Gipsy kon vanuit een scherpe hoek de 3-1 netten. Wim kwam dan Brian vervangen en we waren nog even aan het reorganiseren toen een vrijstaande leeuw een open kans de nek omwrong. Een kwartier ver en Dries veroverde de bal op eigen helft, rukte op, zag de buitenspelval opengaan en zag dat er drie van onze spelers inliepen. Dan maar zelf doorgaan, voorbij de laatste man en met een heerlijke lob de uitkomende keeper vloerend : 4 – 1. Gewonnen spel voor ons ? Neen want plots greep onze keeper naar zijn rug en kon niet verder. Gelukkig zat de Winghe nog op de bank en kon hij inkomen. Gipsy ging in de goal staan. Wat later moesten we met 10 verder, nadat Jordi tegen een tweede gele kaart aankeek. De Leeuwen roken bloed en trokken voluit ten aanval. Wim liet zich een beetje knullig vangen in de 16 en de ervaren leeuw versierde een penalty en de 4 – 2. Met nog een kwartier te spelen sloop de angst even in de ploeg, maar de leeuwen zaten blijkbaar door hun beste krachten en we hielden stand. Meer nog, met nog 5 minuten te spelen mocht de Sakke vertrekken van op eigen helft. Iliass goed mee gevolgd en 5 – 2. In de slotminuut mocht ook Jonas nog vertrekken van aan de middellijn en zette de kroon op het werk : 6 – 2.

Ploeg : Nico (55’ Winghe) – Jonas, Bob (41’ Jordi), Gert, Ruud – Brian (50’ Wim), Dries, Iliass, Gipsy – Imed, Sakke

Langs de lijn : een hoop supporters van ons, een spion van de Sylvesters, een scheidsrechter die door het forfait van de Teigetjes niet wist wat te doen en dan maar naar zijn vriend “Sanders” kwam kijken en de volledige bondstop.

Conclusie : De leeuwen waren duidelijk niet met hun beste ploeg naar Hombeek afgezakt, misten enkele goede kansen, zaten op het einde “vrij dood” terwijl er bij ons nog spelers reserve hadden en gingen daardoor de boot in. Wat uiteraard niets afdoet aan de verdiensten van onze spelers.

En nu de wereldbeker : onze nieuwe rubriek zit al zonder verhaal want onze 2 Columbianen waren er niet. Na nieuwjaar beter…