08 september / voetbaldagen VOKLV : KWB Hombeek – De Teigetjes : 3 – 1

Vooraf : We kunnen dit jaar geen beroep meer doen op twee vaste waarden van de vorige seizoenen. Jubi zijn schoenen hangen in zijn nieuwbouw aan een haak en de Wally verhuisde naar ergens waar men een speciaal taaltje spreekt en heeft daar een nieuwe club gevonden. Gelukkig voor ons konden we enkele spelers rekruteren bij het ter ziele gegane Real Artenova (LVL-competitie) zodat onze kern zelfs iets vergrootte. Natuurlijk is het nog even afwachten wat de mix van “nieuwkomers” en “anciens” er gaat van terecht brengen.

Voor de eerste wedstrijd waren we met 14 spelers,waarbij 4 gewezen “Artenovezen” en 1 volledige nieuwkomer : keeper Niels, die zich al geblesseerd had op de donderdagtraining en zodoende alleen de ploeg kwam aanmoedigen.

Van bij de aanvang ging de wedstrijd goed over en weer met leuk voetbal en enkele kleinere kansen voor beide ploegen. We noteerden in de eerste helft ook een 3-tal grote kansen. De eerste na een kleine twintig minuten voor ons. Patcho met een goede cross tot bij de Sakke, die zijn lobbal niet alleen over de keeper, maar ook over de goal zag gaan. De Teigetjes reageerden meteen. Stevo door op links, goede voorzet van aan de lijn naar de goal, maar voor doel was er niemand gevolgd. Stevo probeerde het wat later nog eens met een knal, maar Nico duwde in hoekschop.

De tweede helft was nog geen vijf minuten bezig als Wesley en Diego van aan de middellijn konden vertrekken. Wesley goed opzij gelegd voor Diego en 1-0. Halverwege de tweede helft trapte Bart de bal naar voor. De Sakke ging ermee aan de haal, weliswaar uit buitenspel positie, en scoorde de 2-0. De Teigetjes waren even aangeslagen en Brian profiteerde ervan om de Sakke te lanceren. Een goed gevolgde Wesley kreeg de bal toegespeeld en 3-0. Bij De Teigetjes was de veer gebroken. Wesley mocht op de linkerflank het lijntje afgaan, passeerde naar de Sakke, maar diens bal werd door de keeper gepakt. Wesley kon dan nog eens counteren, bal opzij tot bij de Vos, bal in doel, maar de scheidsrechter had buitenspel gezien.

Ploeg : Nico – Winghe, Bob, Gert, Vos – Patcho, Bart, Diego, Brian – Sakke, Wesley

Langs de lijn : Jonas, Hans (aangezien het vriendschappelijk was, mocht er doorlopend gewisseld worden) en Niels (blessure)

Conclusie : de eerste driepunter is binnen, al is het voorlopig alleen maar een morele driepunter.