12 mei : KWB Hombeek – The Sylvesters : 3 – 1

Vooraf : Buiten twee gekwetsten, Bob en Bart, weeral een heel deel spelers die niet kwamen opdagen, verscheidene zelfs zonder verwittigen. Gelukkig wilden Stijn W en de Meurres ons komen depanneren zodat we toch aan 10 man geraakten. Gipsy ging in doel staan en onze coach opteerde om de 9 veldspelers op te stellen in een 3-5-1. Ook nog even vermelden dat er niettegenstaande er maar 10 spelers waren er 14 supporters waren !!!

Nog maar net bezig of den Teck ging door, zijn bal werd afgeweerd, maar door Wesley terug voorgezet. Den Teck miste jammer genoeg zijn schot. Hoekschop, Teck naar Solle, doelpunt, maar afgekeurd wegens buitenspel. Goede combinatie Solle en Stijn, maar Wesley kon net niet bij de voorzet. Dribbel Wesley in 16, maar zijn schot ging voorlangs. Hoekschop Wesley, Meurres kopt net over. Wesley alleen op de keeper af, maar deze kan de bal nog net met de voet naast tikken. Na een kwartier een eerste kans voor de Sykvesters, maar Gipsy brengt knap redding. Even later spurt Stijn de diepte in, roept naar de Jubi, die hem met een afgemeten pass bereikt en de 1-0 is een feit. De concentratie verslapte dan even bij ons. Eerst moest Gipsy goed plat op een vrije trap en wat later trapte Jonas de bal net voor de lijn weg. Sylvesters kwam dan op gelijke hoogte, een doelpunt met meer dan een off-side geurtje aan. Bijna kwamen ze zelfs op voorsprong. Den Teck leed nogal dom balverlies, maar de bezoekende spits trapte over doel. We herstelden ons terug en Jubi werd wel afgefloten voor buitenspel. Via een actie over rechts bereikte Stijn de Solle die ons met een 2-1 stand naar de kleedkamers leidde.

Bij het begin van de tweede helft had den Teck wat last en ging op de linksachter spelen, Gert schoof door naar het middenveld. Met zijn tienen namen we het initiatief dadelijk terug in handen. Solle stuurde met 1 pass de Wesley weg, maar deze besloot voorlangs. Aanval door het centrum, een bezoeker slaat de bal weg met de hand, maar de scheidsrechter beoordeelt het als een aangeschoten bal. Sylvesters kreeg in de hele tweede helft één goede kans, maar net als in de eerste helft kon Jonas de bal nog net weghalen voor de lijn. Schot van Wesley, door de keeper zijn benen, maar de bal blijft ertussen steken. Jubimet een schot de keeper pakt. Vrije trap voor ons, Gert kopt in de handen van de keeper. Solle centraal door, Stijn kan net niet voldoende aan de bal en deze gaat naast. Jubi door op links, trapt naar doel, de bal zou er waarschijnlijk wel in verdwenen zijn, maar om helemaal zeker te zijn duwt een bezoeker hem nog eens extra aan : 3-1. Vlotte combinatie Meurres en Solle aan de tweede paal trapt Wesley hoog over. Jubi dan nog eens door, maar hij besloot naast.

Conclusie : met dank aan onze “oude” spelers Stijn en Meurres die bewezen dat ze nog lang niet versleten zijn en dat ze als de jeugd hun kat stuurt ze er nog altijd staan. Wesley liep als enige spits zich de ziel uit het lijf, maar kon jammer genoeg niet scoren. Hij had het nochtans verdient.

Gipsy – Gert, Hans, Jonas – Jubi, Solle, Stijn W, Teck, Meurres – Wesley