17 maart : Ludwina Bonheiden – KWB Hombeek : 4 – 3

Vooraf : Met dertien man waren we om Ludwina te bekampen. We konden terug een beroep doen op de Makke in de goal, maar misten wel enkele belangrijke schakels op het middenveld.

Nog geen twee minuten bezig en onze linkerflank werd al opgerold door Ludwina. Voorzet naar de tweede paal waar Jonas zijn man vrij liet binnentrappen 1-0. Tien minuten ver en na balverlies van de thuisverdediging kwam de Sakke alleen voor de keeper, maar trapte onbegrijpelijk naast. Bij ons liep het van geen kanten. De Vos demonstreerde dit door bijna in eigen doel te trappen en wat later speelde Jan de bal terug naar Makke die hem vastpakte in plaats van weg te trappen. Dan toch eens een goede aanval van ons. Bart tot bij Wally die zich vrij draait en zo alleen voor de keeper komt, maar zijn schot naast de verste paal ziet gaan. Bonheiden zette goed druk, Vos moest terugspelen naar Makke die de bal naar het middenveld trapte in de voeten van een Bonheidenspeler. Deze trapte de bal over de verdediging naar een doorlopende ploegmaat en 2-0. De Sakke werd dan aangespeeld, met een mooi balletje zette hij zijn man in de wind, kwam alleen voor de keeper, maar kon dan niet afwerken. Bart moest na 25 minuten naar de kant wegens hinder aan zijn knie. Gert kwam hem vervangen. We waren nog wat posities aan het verschuiven als Bonheiden nogmaals kwam opzetten, maar Makke liet zich dit maal niet verslaan. Wat later had hij geen verhaal. Bob en Jonas trapten de bal tegen elkaar en de Bonheiden spits was weg met de bal : 3-0. Sakke kon zich vlak voor de rust nog eens doorzetten, maar vond dan geen afspeelpunt en verzuimde het om zelf te trappen.

Een zwak spelende Jonas bleef bij de rust in de kleedkamer en werd vervangen door Gipsy. We beseften dat het beter moest en probeerden het ook. Sakke kon doorgaan, maar besloot over. Na een tiental minuten Wally met de voorzet vanop links, nog even een verdediger die de baal lichtjes raakte, maar Robbie trapte de 3-1 tegen de netten. Gipsy besloot dan om even de Makke te testen, een te stille terugspeelbal, maar de Makke was toch nog op tijd om hem weg te trappen. We speelden beter en Bonheiden moest achteruit, maar halverwege de tweede helft counterden ze heel scherp. Voorzet vanop de flank, voor de goal twee man vrij. Makke pareerde wel de eerste poging, maar moest zich in de herneming gewonnen geven : 4-1. We probeerden toch nog iets te forceren. Wally legde een vrije trap, na een fout op de Sakke, goed opzij in plaats van zelf te knallen. Gert knalde wel en de bal verdween tussen keeper en paal in doel : 4-2. De Vos met een goede kruispas tot bij de Wally en zowaar 4-3 met nog een drietal minuten te spelen. Om alsnog te scoren kwam zelfs de Makke mee spelen op de helft van Bonheiden, maar het lukte ons niet meer om de gelijkmaker te netten.

Conclusie : Onze eerste helft was ronduit slecht : geen samenhang, meters ruimte tussen de linies, spitsen die open kansen de nek omwringen, verdedigers die zich lieten voorbijlopen alsof het niets was, misverstanden,… Gelukkig was de tweede helft beter, maar de achterstand was in de eerste helft al te hoog opgelopen om nog punten te kunnen pakken.

Makke – Winghe, Bob, Hans, Jonas (41’Gipsy) – Robbie, Teck, Bart (25’ Gert), Vos – Wally, Sakke en enkele supporters die het zich beklaagden dat ze komen zien waren.