3 maart : KWB Hombeek – The Sylvesters : 3 – 0

Vooraf : Met twaalf man waren we om de Sylvesters te bekampen. De Makke was terug afwezig, zodat de Fonny voor de tweede opeenvolgende keer naar het doel verhuisde.

Na tien minuten spelen, liep de Solle mooi het lijntje af. Voor de goal stonden Wally, Sakke en Wesley klaar. Het was de Sakke die de voorzet van de Solle in doel duwde. Niet veel later werkte onze buitenspelval niet en de bezoekende spits mocht alleen op de Fonny afgaan, maar besloot onbegrijpelijk naast. Halverwege de eerste helft nog eens een kans voor ons. Een pegel van Gert van net buiten de 16 werd door de bezoekende keeper nog net in hoekschop geduwd. Er kwamen nog enkele kansen. Solle besloot te zwak na een voorzet van Wesley. Sakke trapte de bal op de paal. Wally na voorzet van de Solle in handen van de keeper. Vlak voor rust de Wally dan nog eens voorlangs.

Met de rust bleef Bart in de kleedkamer en kwam Wim op het veld. Dit leidde tot wat plaatswissels in de ploeg en het was even zoeken. Gevolg nog geen minuut ver in de tweede helft en de Fonny moest al plat om de gelijkmaker te voorkomen. Onze eerste aanval in de tweede helft, een foutje bij de bezoekers, Sakke weg met de bal en 2-0. Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor ons. Solle met de actie, een vrijstaande Wally van op de rand van de kleine rechthoek onbegrijpelijk over. Wesley dacht : “Dat kan ik ook” en inderdaad ook hij wrong een open doelkans vakkundig de nek om. Een schot van Sakke ging voorlangs. Zowel Sakke als Wesley konden dan uitbreken via een ren vanop eigen helft, maar besloten zelf hun kans te gaan en te missen in plaats van een mee doorgelopen ploegmaat te bedienen. In de laaste minuut kon de Solle dan nog een voorzet van Wesley binnenfrommelen : 3-0. In de toegevoegde tijd mocht ook den Teck nog eens alleen voor de keeper komen. “Geen twee zonder drie”, moet hij gedacht hebben en hij miste ook onbegrijpelijk.

Conclusie : Vooraf waren we toch wat ongerust omdat de Sylvesters 4-4 hadden gespeeld tegen de Teigetjes, maar dit was niet nodig. Zelfs zonder al onze kansen te benutten namen we vlotjes de maat van The Sylvesters. Onze verdediging hield zelfs voor de eerste maal dit seizoen de nul.

Fonny – Winghe, Bob, Gert, Jonas – Wesley, Bart (41’ Wim), Solle, Teck – Wally, Sakke en Thomas die later toekwam, zag dat het vlot ging en rustig langs de kant bleef staan.