17 februari : VK Jamaswapi – KWB Hombeek : 1 – 1

Vooraf : Met twaalf man waren we om Jamaswapi te bekampen. Wel was onze keeper afwezig. Na lang aandringen vonden we de Fonny toch bereid om in de goal te gaan staan. Bedankt Fonny. Twee weken geleden gingen we totaal onverdiend de boot in tegen Jamaswapi. Deden we nu beter ?

De eerste goede kans was voor ons. Robbie tot bij de Jubi, via de Sakke terug bij Jubi, maar zijn schot ging naast. Onder impuls van hun nummer 2 nam Jamaswapi dan het initiatief in handen. Fonny moest een keer goed plat gaan en niet veel later stopte hij een bal in twee keer. Halverwege de eerste helft slaagden we er in om de wedstrijd terug in evenwicht te brengen. Er kwamen nu kansen voor beide ploegen. Vrije trap Teck tot bij de Wally die voorlangs trapte. Bart met een vrije trap, Wally legt terug, Bob trapt over. Bart besloot niet veel later naast. Op een voorzet liep de Jamaswapi spits onze 16 in. Hij voelde Gert komen in zijn rug en ging zonder contact gezwind neer. De scheidsrechter liet zich vangen en deed de thuisploeg een penalty cadeau. Hun nummer 2 aarzelde niet en 1-0. Een vijftal minuten voor rust kon Fonny met een beenveeg de 2-0 verijdelen na zwak verdedigen van ons.

Niettegenstande de Winghe om het op zijn Boskamps te zeggen “speelde als een pannekoek” kwam Wim bij aanvang van de tweede helft een naar eigen zeggen “niet fitte” Robbie vervangen. We moeten eerlijk zeggen dat de Winghe wel een goede tweede helft speelde. Al onze spelers staken een tandje bij en Jamaswapi kwam er niet meer aan te pas. Na zes minuten een hoekschop voor ons. Tot twee keer konden we op de goal trappen maar een verdediger en de keeper zaten er evenveel keer tussen. Na tien minuten Wesley uit een scherpe hoek op de paal. We versierden verscheidene hoekschoppen, maar telkens als we naar doel trapten of kopten zat er nog wel een been, hoofd of ander lichaamsdeel van een thuisspeler in de weg. Bart geraakte een beetje gefrustreerd dat we niet konden scoren en pakte uit met een zware tackle, die zeker geel verdiende, maar de scheidsrechter was mild en hield de kaart op zak. Wally startte zelf de actie op de flank, een 1-2tje met de Jubi, maar zijn schot spatte te pletter op de paal. Den Teck met een schot, een verdediger kon afweren. Een half uur druk van ons en eindelijk de goal. Een inworp werd door Bart al schuivend verlengd en de Wally trapte de 1-1 op het bord. We gingen voluit door voor de overwinning. Wally kon doorstoten na een inworp van de Sakke, vond de Wesley, maar diens schot ging centimeters over. De Sakke met een knal, de keeper kan de bal nog net overtikken. Sakke tot bij de Wally, schot te zwak en keeper kan in hoekschop duwen. Meteen de laatste grote kans.

Conclusie : Net als twee weken geleden werden we niet voldoende beloond. Jamaswapi werd een volledige helft van het kastje naar de muur gespeeld, maar onze spelers vonden noch de sleutel van het kastje noch het gat in de muur.

Fonny – Winghe, Bob, Gert, Robbie (41’ Wim) – Wesley, Teck, Bart, Jubi – Wally, Sakke.