3 februari : VK Jamaswapi – KWB Hombeek : 4 – 1

Vooraf : Na onze spaghettidag waren we met 11 spelers om Jamaswapi te bekampen. Het enigste probleem was dat we maar 2 middenvelders hadden. Winghe en Wesley schoven respectievelijk een plaats naar voor en naar achter zodat we in een 4-4-2 konden spelen. We hadden verwacht dat het veld er modderig zou bijliggen, maar dat viel best mee. Wel had John De Mol naarstig gewerkt en een deel van het veld omgewoeld.

Na een studieronde van 5 minuten was het Gert die uitpakte met een schot vanop 20 meter. De bal ging maar net over. We hadden het ritme te pakken en Jamaswapi kwam er nauwelijks aan te pas. Na een 1-2tje met de Sakke besloot de Wally in de handen van de keeper Geharrewar na een hoekschop tot 3 keer toe haalt een thuisspeler of de keeper de bal voor de lijn weg. Gipsy zondert de Wally af. Deze besluit in één tijd, de bal gaat centimeters naast. Winghe die de Wally bereikt, maar de keeper red. Sakke dwingt zelf de kans af, maar ook zijn bal gaat centimeters naast. Na een half uur krijgt de Vos de bal tot bij de Wesley die al vallend toch de verdiende 0-1 op het bord kan plaatsen. Niet veel later Wesley opnieuw, een weggewerkte bal dwarrelt voor zijn voet, maar hij trapt net naast. Vlak voor rusten toch ook even Jamaswapi. Verre inworp van aan de hoekschopvlag. Makke maakt de kopbal onschadelijk.

Uw verslaggever en de supporters waren nog aan het opwarmen, maar na 1 minuut in de tweede helft maakte Jamaswapi al gelijk. Terwijl we onze plaatsen terug innamen, zagen we dat Makke met zijn vingertoppen een bal nog net kon overtippen, maar zagen we ook de 2-1 viel. Wat was dat ! Een serieuze klop voor ons. Het duurde even voor we ons herstelden, maar dan trokken we terug in de aanval. Wesley eerst in de vlucht in de handen van de keeper en nog geen halve minuut verder op de deklat. Wesley met de voorzet, Gert op de keeper. Schot Wally, keeper moet lossen, Gipsy net iets te laat om binnen te tikken. Goede voorzet Sakke, Wally kopt naast.

Gert en Sakke die elkaar hinderen in de 16, weg kans. Vijf minuten nog te spelen, dan maar een alles of niets slotoffensief, onze laatste man Bob schoof mee op. Het werd jammer genoeg niets, meer zelfs, Jamaswapi kon op de counter nog twee keer scoren.

Conclusie : Na de eerste helft hadden we moeten leiden met 3 of 4 goals verschil. In de tweede helft werden we koud gepakt, we herstelden ons dan, maar de thuisploeg kon ons alsnog uitcounteren. We hadden hier zeker en vast meer verdiend. Onze spelers baalden en dropen zwaar teleurgesteld af, zelfs een frisse pint kon hen nauwelijks bekoren.

Makke – Wim, Bob, Gert, Jonas – Wesley, Winghe, Vos, Gipsy – Wally, Sakke