25 november : KWB Hombeek – Ludwina Bonheiden : 2 – 1

Vooraf : Donderdag was er nog even paniek. Bob, Bart, Chriske, Thomas en Dries waren gekwetst. Winghe (werk), Sakke (uitstapje), en Jonas en Gipsy (chiro) konden al zeker niet komen. Gelukkig hebben we nog een lijstje met spelers die we extra kunnen oproepen. Dankzij de komst van Stijn, Arnie, Solle, Geert en de wonderbaarlijke genezing van Dries waren we zelfs totaal onverwachts met 16 man op zondagochtend.

We probeerden van bij de aanvang Bonheiden achteruit te drukken, maar het was wachten tot de tiende minuut voor een echte kans. Dries met een schitterende cross tot bij Arnie, die trapt, maar zijn bal gaat net centimeters naast de paal. Dan waren er twee goede kansen voor de bezoekers, maar de Makke kloppen lukte niet. Iets voorbij halfweg rolt Wesley heel de bezoekende rechterflank op en besluit dan zelf in doel : 1-0. Jubi door op de flank, Wesley uit de draai, maar de keeper duwt weg. Stijn is goed gevolgd, maar een verdediger is nog net een fractie van een seconde sneller en duwt de bal weg vlak voor Stijn zijn voet er kan tegenzetten. Teck met de pass naar Dries, goed afgelegd, maar nu is de keeper iets sneller dan Wesley. Vlak voor rust dan Dries met de voorzet, Wally kwam net te laat.

Met de rust bleven Robbie en Stijn in de kleedkamer, Wimen Fonny waren hun vervangers. Vijf minuten later stapten ook de Vos en den Teck van het veld. In hun plaats kwamen Geert en de Solle. Na zeven minuten, Fonny met de pass naar de Wally. Wally aanpakken nog even doorlopen en dan precies op het juiste moment breed gelegd voor Wesley en 2-0. Bonheiden kwam nu eindelijk toch uit hun verdedigende stelling en Hans moest na een hoekschop de bal van de lijn halen. Jubi met een rush van 70 meter op de rechterflank, Wesley besluit jammer genoeg naast. Halverwege de tweede helft, dom balverlies bij ons in het middenveld, bar slecht verdedigd en Bonheiden maakte er 2-1 van. Verder geraakten ze niet en zo hielden we de 3 punten thuis.

Conclusie : we wonnen maar daarmee is ook alles gezegd. Langs de lijn was het soms niet om aan te zien hoeveel passes er nonchalant of slecht getrapt werden. Bepaalde spelers stonden meer stil dan ze bewogen. Onze achterlijn sloot van geen kanten aan. Verdedigers bleven achter de laatste man staan in plaats van mee op te schuiven. Goed was het zeker niet.

Makke – Robbie (41’ Wim), Hans, Teck (46’ Solle), Vos (46’ Geert) – Arnie, Dries, Stijn (41’ Fonny), Jubi – Wesley, Wally en Gert die zelf zijn voetbalplunje niet aantrok, maar wel de coaching deed.