18 november : Knuddeboys Nijlen – KWB Hombeek : 6 – 1

Vooraf : Met 12 man waren we om de Knuddeboys te gaan bekampen in Nijlen. Wegens heel lang stilgestaan onderweg voor een gesloten overweg, waren we maar 10 minuten voor het aanvangsuur aanwezig. Geen tactisch plan van onze coach deze week, gewoon spelen om te winnen.

De eerste kans was voor ons. Wesley ging door na een pass van den Teck, maar zijn schot werd gemakkelijk gepakt door de plaatselijke keeper. Na vijf minuten een hoekschop van de Vos, laag voor doel, maar de bal schoot door zonder dat er iemand hem raakte. Onze laatste man Bob had zich ondertussen reeds gekwetst, maar probeerde toch nog even verder te spelen. Een eerste kans voor de thuisploeg. Jubi springt omhoog, maar raakt de bal niet, Gert die er een metertje achter staat krijgt de bal tegen het hoofd en die botst over de Makke in de goal : 1-0. Bob ging er dan toch af, Gert werd laatste man, de Vos schoof een plaatsje naar achter en Dries kwam links in het middenveld te staan. Blijkbaar was het nog even wennen aan de nieuwe opstelling, want onze verdediging werd gedribbeld door David van de Knuddeboys en we stonden 2-0 achter. We lieten het hoofd niet hangen. En vrije trap van de Sakke werd door een verdediger vlak voor de lijn gekeerd, de rebound van de Jubi ging naast. Wally deed her hem iets later na. Halverwege de eerste helft een schot van Thomas, de keeper duwt weg, maar een goedgevolgde Teck kan de 2-1 binnenduwen. Daarna vielen er langs beide kanten nog wat kleine kansjes, maar de keepers moesten niet uitpakken met briljante saves.

Aangezien onze enige wisselspeler al in het veld stond, geen wissels bij de rust. We hadden ze kunnen gebruiken want zowel Thomas als den Teck klaagden over kleine ongemakken. We probeerden onze achterstand onmiddellijk uit te wissen. Wally naar de Sakke, die tikt door tot bij Wesley aan de tweede paal, maar Wesley besluit naast. Wat later terug de Wesley met een trap, maar via een verdediger gaat de bal in hoekschop. Sakke alleen door, volgens ons geen sprake van buitenspel, volgens de scheidsrechter wel. Na een kwartier in de tweede helft werd de Sakke dan getorpedeerd door een plaatselijke verdediger. De Sakke reageerde, even dreigde het uit de hand te lopen, maar de scheidsrechter loste het op door 2 maal geel te trekken. De Sakke kon echter niet verder spelen, zodat we nog met tien man op het veld stonden. De 2-2 zat er nog even in, maar de poging van Wesley werd van de lijn gehaald. Dries blesseerde zich dan ook en moest eveneens naar de lijn. Met negen man en een trekkebenende Thomas en Teck, zakte onze ploeg in elkaar en konden de Knuddes nog vier maal scoren. Eindstand 6 – 1.

Conclusie : Vlak na de rust zat de gelijkmaker en misschien meer er nog in, maar dan braken blessures ons zuur op en konden we onze kansen niet meer verdedigen. Hopelijk recupereren we enkele geblesseerden tegen volgende week, want anders ziet het er slecht uit.

Makke – Gert, Bob (10’ Dries), Jonas – Vos, Thomas, Teck, Jubi – Wally, Wesley, Sakke