21 oktober : Boerenbond Broechem – KWB Hombeek : 1 – 0

Vooraf : Net als vorige week weer veel Hombeekse spelers : 16 en net als bij de Teigetjes vorige week ook een 3-tal nieuwe gezichten bij Boerenbond. Onze coach had een tactisch plan : beter doen dan vorige week.

Blijkbaar speelde het vroege beginuur ons parten en waren we nog niet goed wakker, want al na één minuut moeste de Makke een bal wegduwen, de Winghe ruimde definitief op. Boerenbond bleef het tempo en de wedstrijd regelen. Halverwege de eerste helft veroorzaakte Winghe een penalty, maar de Makke bewees nog maar eens dat hij momenteel in topvorm is hij duwde de bal in hoekschop. Na 25 minuten werden we dan toch wakker (het was ondertussen 10 uur en dat zijn we beter gewoon). Dries mocht twee vrije trappen nemen. Bij de eerste kwam de Jubi net te laat om de bal binnen te tikken. De tweede werd door Thomas goed naar doel gekopt, maar ook de plaatselijke keeper was attent en pakte uit met een knappe redding. Aan de overkant kreeg nu ook Boerenbond een vrije trap. Winghe probeerde er zijn kop tegen te zetten, het lukte, maar niet zoals hij zelf wou en de bal verdween in ons eigen doel 1-0, meteen ook de ruststand.

Bart bleef in de kleedkamer en Sakke kwam in zijn plaats. Boerenbond was als eerste gevaarlijk, maar de Makke werkte in hoekschop. Na 4 minuten een hoekschop voor ons, Sakke kopt, de keeper geklopt, maar een verdediger haalt nog weg op de lijn. Den Teck moest even zijn frustratie kwijt en pakte geel. Halverwege de tweede helft, een hectisch moment voor de goal van de thuisploeg. De bal werd nogmaals van de lijn gehaald door een thuisspeler, de rebound tegen de deklat (was het Wally of Wesley ?) en de daaropvolgende rebound werd terug gekeerd door een verdediger. De rechtsmidden van Boerenbond mocht dan heel zijn flank afdweilen, sneed goed naar binnen en haalde keihard uit, maar wie stond er weer pal ? Inderdaad de Makke. Dries deed wat later hetzelfde voor ons, ging zijn linkerflank af, sneed niet naar binnen, maar gaf wel een heerlijke pass naar de Vos aan de tweede paal. De Vos mooi terug tot bij Gipsy, maar zijn schot ging rakelings naast. Een sakkerende Sakke (lijkt ons een goede titel voor een Suske en Wiske verhaal) pakte dan ook nog geel en ook Jonas had problemen om zijn mond te houden. Het resultaat na exact 80 minuten floot de scheidsrechter af. Had hij zonder het gezeur langer laten spelen ? We weten het niet, maar in elk geval positief was het niet.

Conclusie : Boerenbond was zeker in het begin de betere ploeg, maar nadien kregen we toch ook enkele goede kansen. Net als vorige week een pijnlijke nederlaag en een gelijkspel was een juistere uitslag geweest.

Makke – Winghe, Bob, Thomas (45’ Vos), Jonas – Dries, Teck, Wesley (70’ Bergt), Jubi – Bart (41’ Sakke), Wally (60’ Gipsy) en Hans die zijn oude knoken een dagje rust gunde.