27 september : KWB Hombeek – Jamaswapi Mechelen : 6 – 2

Vooraf : op vraag van Jamaswapi speelden we op donderdagavond. Onze coach had de beschikking over 15 man en had weer een straf tactisch plan. Hijzelf zou aan de zijde van Wally spelen in de spits omdat de Sakke ziek was.

De eerste aanval was van de bezoekers maar onze eerste goede aanval leverde na drie minuten een hoekschop op. De Winghe schilderde de hoekschop perfect op de Robbie zijn hoofd en de 1-0 werd binnengeknikt. We gingen op ons elan door, Thomas kon oprukken door het centrum, pasje naar Wesley, maar die trapte in het zijnet. Het was slechts uitstel want nog geen minuut later zette Robbie voor, de bal week even af, maar kwam voor Wesley zijn voet en met een fameuze streep zette hij de 2-0 op het bord. Jamaswapi profiteerde dan van balverlies in onze verdediging, hun spits omspeelde de Makke en 2-1. De aansluitingstreffer voor Jamaswapi ? Neen want we maakten er direct 3-1 van. Wally naar Wesley, balletje mooi terug naar Wally en goal. Ook de vierde liet niet lang op zich wachten. Vrije trap van de Wally, bal tegen de muur en tot bij den Teck die Bart vind en 4-1. Voor rust nog een goede kans voor Robbie na een voorzet van Wally, maar de bezoekende keeper kon de bal overtikken.

Slechts één vervanging met de rust Bob in de plaats van Hans. Voor ons hoefde het precies al niet meer en bij Jamaswapi was er wel veel goede wil, maar hun aanvallers werden goed afgestopt door onze secure verdediging. Als die zich dan toch al eens lieten ringeloren, was de Makke er nog om een bal over te slaan. Wesley zag een mooie trap sterven op de kruising en dan was het wisseltijd. Robbie en Jonas gingen eruit voor Gert en Gipsy. Bal terug in het spel, Gert zijn eerste baltoets, een perfecte voorzet naar de tweede paal en wie stond daar om bij zijn eerste baltoets meteen te scoren ? Inderdaad den Gipsy, van een meer dan geslaagde wissel gesproken ! Wally kon dan alleen op de keeper afgaan, maar had te veel tijd om na te denken en dan loopt het meestal slecht af, zoals nu. We waren al aan het zien wanneer de scheidsrechter zou affluiten toen we nog een hoekschop mochten trappen. Gipsy had goed opgelet in de eerste helft en borstelde de hoekschop net zoals de Winghe op het hoofd van een ploegmaat, niet de Robbie, maar wel Thomas en 6-1. Freewheelend naar het eindsignaal, zelfs zo nonchalant dat we Jamaswapi nog 6-2 lieten maken. Aftrap en einde wedstrijd.

Conclusie : wat een weelde 6 doelpunten, 6 verschillende personen die scoren en 6 verschillende assistgevers. De volgende keer nog een hele wedstrijd geconcentreerd blijven en dan houden we misschien ook eens de nul.

Makke – Winghe, Hans (41’Bob), Thomas, Jonas (55’ Gert) – Robbie (55 Gipsy), Teck, Wesley, Vos – Wally, Bart en ook nog Chriske die zich jammer genoeg al blesseerde tijdens de opwarming.