16 september : KWB Ludwina Bonheiden – KWB Hombeek : 2 – 3

Vooraf : met 13 man waren we om Bonheiden te bekampen. Onze coach had weer een fantastisch plan. Zo snel mogelijk scoren en op het einde zien dat we zeker één goal meer gescoord hadden dan de tegenstander. Om snel te scoren pakte hij uit met een 3-4-3 opstelling.

Zo goed werkte onze coach zijn tactisch plan blijkbaar niet, want na twee minuten moest de Makke al tussenkomen op een eerste kans voor Bonheiden. Een combinatie van ons tussen Dries en Wally ging nipt naast. Iets later kon Dries een afgeweerde bal uit een schuine hoek naar doel trappen, maar de bal botste op de deklat en over. Daarna was het weer aan de Makke om zijn kwaliteiten als doelman te bewijzen. Tot drie keer toe behoedde hij ons voor een achterstand. Op het half uur had Wesley weliswaar eens uitgepakt met een rush op links, maar zijn schot werd vrij gemakkelijk gepareerd door de plaatselijke numero uno. Bart testte ook nog even de kwaliteit van het zijnet uit, maar Bonheiden was zeker even gevaarlijk in hun acties. Net voor rust lukte het dan toch plotseling voor ons. Dries loodste Sakke door de buitenspelval en een goed gevolgde Wesley had maar binnen te tikken 0-1. Aangezien de scheidsrechter enkele minuten liet overspelen, profiteerden we ervan om ook de 0-2 nog op het scorebord te zetten. Den Teck tot bij de Sakke en bingo.

Chriske kwam Bart vervangen na rust, Hans bleef nog even op de bank. De eerste echt goede kans in de tweede helft was voor Bonheiden, maar de bal ging net naast. Dan was er een schot van Wesley maar de keeper stond paraat. Een kwartier ver en een vrije trap voor ons. Wally krijgt de bal, verliest hem eventjes, maar kan hem toch terug veroveren, goed wegdraaien, trappen en 0-3. Wedstrijd gespeeld of toch niet ? Lag het aan Hans die den Teck kwam vervangen of toch niet ? Lag het het aan het feit dat Bonheiden gewoon ons zwart beest is of toch niet ? Wie zal het zeggen ? In elke geval we gaven de wedstrijd compleet uit handen. Met nog 10 minuten te spelen, lukte Bonheiden de 1-3 nadat bijna onze volledige verdediging in de fout ging. We waren onze kluts kwijt en Jonas beging onnodig handspel in de 16. De strafschop werd feilloos binnengetrapt 2-3. We begonnen zowaar nog paniekeriger te spelen en zelfs de bal even bijhouden lukte niet meer. Bonheiden rook bloed, ging furieus drukken en kreeg een hoekschop. Langs de lijn zagen we het al gebeuren en inderdaad de bal ging tegen de netten. Gelukkig had de scheidsrechter al gefloten voor een fout op onze keeper Makke zodat de goal afgekeurd werd en we alsnog wonnen.

Conclusie : Het is onbegrijpelijk, maar telkens we tegen Bonheiden spelen, verliezen we blijkbaar de helft van onze mogelijkheden. Gelukkig was er de Makke nog, die niet geloofd in “zwarte beesten” en bewees dat je als keeper ook punten kan pakken.

Makke – Winghe, Bob, Jonas – Dries, Bart (41’ Chriske), Teck (60’ Hans), Jubi – Sakke, Wesley, Wally.