9 septmeber : KWB Hombeek – Knuddeboys Nijlen : 2 – 2

Vooraf : donderdag hadden we al 5 afbellers : Jonas en Gipsy weg met de chiro, Bob en Gert op verlof en Vos gekwetst. Zondagochtend bleken er ineens nog “enkele” afbellers te zijn. Hans was blijkbaar op romantisch weekend met zijn vrouwtje, als daar maar geen 3de kleine van komt. De Sakke moest naar een familiefeestje waar zijn broer en schoonroer blijkbaar niet welkom waren, want die stonden wel aan de aftrap. Geert moest op de baby zitten, ocharme dat kindje en den Teck was blijkbaar alleen in staat om een SMS-je te sturen dat hij te ziek was om mee te spelen. Kort samengevat 10 spelers aan de aftrap. Langs de zijlijn stonden meer supporters.

Onze coach opteerde voor een tactisch plan met de Makke in doel, 4 verdedigers, 4 middenvelders en Wally eenzaam in de spits. Na drie minuten kon Dries een bal onderscheppen, maar zijn lob ging net naast. Dan was het de beurt aan de Knuddeboys, goeie actie, maar de Makke werkte in hoekschop. Acht minuten ver en de Nijlense zwarte parel, David, draaide zich goed vrij en de 0-1 was een feit. Met een man meer hadden de bezoekers veldoverwicht, maar echt gevaarlijk waren ze zelden. Wij probeerden er uit te komen op de counter. Na twintig minuten een actie Dries-Bart-Wesley-Bart, waarbij Bart onderuit werd gehaald en de vrije trap naast ging. Uitbraak en schot Wesley, de keeper pakte met de nodige moeite. Bart die Wesley perfect lanceerde, maar een iets te zwak schot. Net voor rust scoorden de Knuddeboys een tweede maal, maar de scheidsrechter had duidelijk gezien dat de bal met de hand werd meegenomen en keurde het doelpunt af.

Wegens een acuut spelersgebrek uiteraard geen wissels en ook tactisch behield onze nieuwe coach de opstelling van de eerste helft. Na 8 minuten in de tweede helft werd Wally diep gestuurd door Dries en nette zijn eerste van het seizoen 1-1. Meteen ook zijn laatste actie van de wedstrijd want even later moest hij na een kopduel met een hevig bloedende en gebroken (?) neus van het veld zodat we nog meer dan een kwart wedstrijd met 9 spelers verder moesten. Zonder spits spelen gaat natuurlijk niet en Wesley werd een rijtje vooruitgestuurd. Knudde bleef komen en wij loerden nog meer op de counter met resultaat want met nog 10 minuten te spelen kon Bart een bal veroveren, stak die perfect door tot bij Wesley en we stonden zowaar voor met 2-1. Onze vreugde was van zeer korte duur want op de eerstvolgende aanval van de tegenpartij kon David met het hoofd de 2-2 aantekenen. De Makke had iets later nog een fantastische parade in huis op een schot van dichtbij en Wesley werd nog eens afgefloten voor twijfelachtig buitenspel, maar de stand veranderde niet meer.

Conclusie : Het zou niet mogen dat we maar met 10 spelers zijn voor de openingswedstrijd van het seizoen ! Al bij al toch een gewonnen punt ! Bedankt aan de 10 aanwezigen die er allemaal tot de laatste snik voor gestreden hebben.

Makke – Winghe, Chriske, Thomas, Wim – Dries, Bart, Jubi, Wesley – Wally