5 april : Vosberg Sport Rumst – KWB Hombeek : 3 – 3

Vooraf : Met 15 man waren we aanwezig. Hans, Chriske en Geert waren direct bereid om langs de kant te blijven, zodat er 12 spelers zich omkleedden. De Winghe zou nog komen tegen de tweede helft. Jammer genoeg hebben we hem nooit gezien. Volgens welingelichte bronnen dacht hij dat Vosberg hun thuiswedstrijd in Hombeek speelde !

Net als tegen de Sylvesters begonnen we in overdrive. Drie minuten ver en Sakke veroverde zelf de bal. Zijn schot week nog even af op een verdediger en de keeper van Vosberg mocht de bal al uit de netten halen : 0-1. Acht minuten ver, Robbie met een voorzet vanop links, de Wally kwam net te kort aan de eerste paal, maar aan de tweede paal kon de Sakke er wel zijn voet tegen zetten. De Vosberg keeper redde echter met een beenveeg. Een kwartier gespeeld, een vlijmscherpe counter : Wally naar een snel doorspurtende Wesley, Wesley tot bij de Sakke, maar de bal gaat naast. Daarna was het de beurt aan Dries, twee schoten van hem gingen echter over. Een half uur ver, Teck trapt van aan de middellijn een gemeten pass in de voeten van Wesley en die verslaat de keeper : 0-2. Vlak daarna dolt de Wally even met de kapitein van Vosberg, speelt hem helemaal zot en de Sakke kan zijn voorzet tegen het net duwen : 0-3. Meteen ook de ruststand.

Dries moest nog weg en liet zijn plaats over aan Wim tijdens de rust. We weten niet wat de Vosbergers onder de rust kregen. Een donderspeech van hun coach ? Een pepertje in hun … ? Epo ? In elke geval ze begonnen als getergde Leeuwen aan de tweede helft. Na vijf minuten werd balverlies van ons centraal in het midden al afgestraft en was het 1-3. We werden vastgezet en het duurde een kwartier voor we nog eens kwamen piepen. Teck met een bal tot b ij Robbie, maar zijn schot was veel te zwak. Halverwege de tweede helft, leed de Sakke balverlies vlak aan de middellijn, één mooi gekruiste pass tot bij de Vosberg-spits en 2-3. We waren serieus aangeslagen en niet veel later werd het 3-3. Een opportunistisch schot van een middenvelder, verraste de Pieter, hij kon nog net wegtikken, maar in een Vosberg voet en 3-3. We moesten een vrije trap toestaan vlak voor de 16. Pieter tikte de bal over doel in hoekschop. De hoekschop werd in onze 16 gedropt, een Vosberger zette er zijn voet tegen, maar de bal ging via de paal buiten. Vosberg had veel krachten verbruikt en bij ons lukte niets meer en zo doofde de wedstrijd dan ook uit.

Conclusie : Een 0-3 voorsprong mag je natuurlijk nooit weggeven ! De tweede helft speelden we gewoon te laks, of was het overmoed ? In ieder geval een dikke pluim voor Vosberg die bewezen dat als je er voor gaat, een wedstrijd altijd kan kantelen.

Pieter – Robbie, Bob, Gert, Jonas (51’ Geert) – Dries (41’ Wim), Teck, Arnie, Wesley – Sakke, Wally