25 maart : Boerenbond Broechem – KWB Hombeek : 0 – 2

Vooraf : Met zestien aanwezigen waren we om Boerenbond te bekampen. Gipsy en Jonas sukkelden allebei met kleine kwaaltjes, stonden op het blad, maar zouden alleen spelen in uiterste nood, zodat we met 14 effectieven waren.

We namen de beste start en boerenbond werd al onmiddellijk achteruit gedrukt. Na 10 minuten pakte den Dries uit met een mooie cross tot bij Bart. Hij werkte zich met het hoofd voorbij de eerste verdediger, trok met een slinkse lob de bal over de 2e verdediger om daarna in één tijd met links op de slof de hoek in de verste paal te bereiken; 0-1. Een uitzonderlijk mooie goal! Iets later kon Bart de Sakke wegsturen, maar zijn poging werd afgeweerd. Boerenbond herschikte enkele pionnen en de wedstrijd kwam beter in evenwicht. De gevaarlijkste man bij boerenband was toch weer hun spits Gert, maar twee pogingen van hem gingen naast en na een half uur spel, moest Bob hem afstoppen wat hem een terechte gele kaart opleverde. Vlak voor rust persten we er nog eens alles uit. Bart speelde Wally aan, maar die werd afgeblokt. De counter van boerenbond mocht er zijn, maar hun spits Gert lobte de bal op het dak van het doel. Dan Dies met een snelle aanval, mooi voorgezet naar de tweede paal waar de Sakke kwam ingelopen, maar de Sakke kon net niet goed genoeg aan de bal.

Bij de rust werden Gert en de Sakke vervangen door Wim en Wesley. Hans bleef nog even op de bank. De wedstrijd was in evenwicht en het duurde tien minuten voor er een eerste echt goede kans kwam. Wally met de snelle counter, goed tot bij de meegevolgde Wesley, maar diens schot ging over. Niet veel later mocht Jubi alleen op de keeper af, maar de keeper kon de bal in hoekschop werken. Een kwartier ver, Dries steekt de bal centraal door tot bij Jubi die netjes opzijlegt voor Bart. Bart terug met een mooie knal en 0-2. Boerenbond hing in de touwen. Ze probeerden de bakens nog te verzetten met de inbreng van een verse kracht, maar de beste kansen waren nog voor ons. Bart met een doorsteekpas naar Wesley, maar zijn bal werd afgeblokt in hoekschop. Nogmaals Bart met een pasje naar Jubi, zijn bal botste tegen de lat, sloeg naar beneden, maar jammer genoeg niet over de lijn. Voor de statistici nog even vermelden dat Hans een trekkebenende Dries nog kwam vervangen en Bart zijn 14-daags geel kartonnetje pakte.

Conclusie : Een dik verdiende overwinning met teveel uitblinkers om op te noemen, maar toch een eerste speciale vermelding voor Gert en Robbie die respectievelijk in de eerste en tweede helft er voor zorgden dat Gert, het scorekanon van Boerenbond, zijn beste poeder niet kon gebruiken. Een tweede speciale vermelding voor de Sakke die zelf vond dat hij niet goed bezig was en met de rust aan de kant bleef. Het is ook zo dat je nuttig kan zijn voor de ploeg !

Makke – Robbie, Bob, Thomas, Gert (41’ Wim) – Dries (70’ Hans), Teck, Bart, Jubi – Wally, Sakke (41’ Wesley)