18 maart : KWB Hombeek – Tonetta Herenthout : 4 – 1

Vooraf : Van onze vaste kern ontbrak alleen Wim. We waren dan ook met 20 man aanwezig om Tonetta te bekampen. Dit hebben we nog nooit meegemaakt denk ik in al de jaren dat we al spelen. Makke, Chriske, Bob en Hans besloten om er een “derde-time” training van te maken en bleven aan de kant. De rest trok hun voetbalschoenen aan om minstens 1 helft te spelen.

We waren nog maar drie minuten bezis als de Wally de bal met het hoofd mooi aflegde voor de Gipsy en deze trapte de bal mooi tegen de touwen : 1-0. We waren duidelijk de betere ploeg, Wesley met een rush, maar zijn voorzet was iets minder. Een kwartier ver, Gipsy met een voorzet naar Dries, die kreeg eerst nog een duwtje in de rug, maar kon de bal toch controleren en hij trapte netjes de 2-0 tegen de netten. Halverwege de eerste helft, de Wesley met een voorzet, niet echt schitterend, maar Thomas kon er toch bij en liet de keeper kansloos : 3–0. Dan Thomas met een voorzet op de Vos. Vos door, maar de keeper duwt de bal weg, in de voeten van Wally, maar die wordt afgefloten voor buitenspel. Even was er commentaar bij ons, maar de Wally stond inderdaad buitenspel bij de pass van Thomas, dus juiste beslissing van de scheidsrechter. Nog vijf minuten te spelen in de eerste helft, Gipsy waagt zijn kans, de keeper bokst weg, maar Wally is attent en 4-0. Vlak voor rust een counter van Tonetta maar de bal ging voorlangs.

Jonas, Bart, Sakke, Gert en Jubi kwamen Robbie, Teck, Thomas, Gipsy en Wesley vervangen na de rust zodat er zoveel mogelijk aanwezigen toch een halve wedstrijd konden spelen. Een 4-0 voorsprong, een compleet dooreengeschudde ploeg, het kwam de kwaliteit van ons spel niet ten goede. Na tien minuten was er een eerste kans voor Tonetta na zwak uitverdedigen van ons, maar ook de bezoekende spits zijn afwerking was te zwak. Niet veel later een verrassende uithaal van Tonetta, maar net naast. Mooi samenspel van ons tussen Dries en Bart, maar Dries trapt net naast. Sakke stuurt Wally weg maar zijn schot wordt weggeduwd door de bezoekende keeper. Bart veroverde dan zelf de bal, maar besloot op de keeper. Die lanceerde onmiddellijk een tegenaanval, maar hun spits besloot naast de paal. Wally kon de Sakke nog eens diep sturen, maar de Tonetta keeper pakte goed. Niet veel later de Sakke nogmaals alleen op de keeper af, maar nu treuzelde hij te lang en zag de bal uit zijn voet gehaald worden door een verdediger. Met nog 3 minuten te spelen lukte Tonetta dan een verdiende tegentreffer 4-1, en vlak voor affluiten verijdelde Pieter nog een tweede bezoekend doelpunt.

Conclusie : Sterke eerste helft van ons. De tweede helft was iets minder, maar als je 4-0 voorstaat, is de drive er ook een beetje uit. Wat natuurlijk niets afdoet aan de verdiensten van Tonetta, die tot de laatste minuut mee bleven voetballen en er een aangename wedstrijd van maakten.

Pieter – Geert, Winghe, Teck (41’ Gert), Robbie (41’ Jonas) – Dries, Vos, Thomas (41’ Bart), Gipsy (41’ Jubi) – Wally, Wesley (41’ Sakke)