11 maart : Ludwina Bonheiden – KWB Hombeek : 0 – 1

Vooraf : Met 14 spelers waren we om Bonheiden te bekampen. Met Gert, Hans, Chriske en Bob ontbraken wel al onze centrale verdedigers en in het middenveld moesten we het doen zonder de creativiteit van den Teck en Dries.

Het was er duidelijk aan te zien dat er enkele bepalende spelers ontbraken. In een saaie eerste helft noteerden we een schot van de Gipsy dat in twee tijden door de keeper gepakt werd en een kans voor een alleen op de keeper afgestuurde Wesley, maar die besloot in de handen van de keeper.

Thomas, Sakke en Gipsy bleven aan de rust in de kleedkamer en werden vervangen door Geert, Wally en Wim. Terwijl bij ons Bart wel probeerde om de ploeg op de rails te krijgen, maar van niemand steun kreeg, was het de tegenstander die echt onder stoom kwam. Al na drie minuten moest de Makke een goede save uit zijn mouwen schudden op een schuin schot. Wally knalde voor ons een vrije trap hard over, maar de Makke moest ook nog eens redding brengen. Na 25 minuten opschudding in de 16, Bart maakte een fout, maar zijn tegenstrever liet zich zo spectaculair vallen dat de scheidsrechter er een schwalbe in zag en geen strafschop floot. Bonheiden bleef de betere ploeg en op een kopbal van dichtbij van hen, pakte de Makke uit met een onwaarschijnlijke save. Met nog twee minuten te spelen, was het nogmaals de Makke die voor ons de meubels redde. Wat niemand voor mogelijk had gehouden gebeurde dan toch. In de allerlaatste minuut leverde een aanval van ons nog een hoekschop op. Vos smijt de bal voor doel en daar staat Wally om hem binnen te koppen 0-1.

Conclusie : We mogen zelfs niet zeggen dat we de punten op een diefje behaalden, het was een regelrechte hold-up. Bij ons was er maar één man op niveau, zelfs topniveau : de Makke.

Makke – Robbie, Winghe, Thomas (41’ Geert), Jonas – Gipsy (41’ Wim), Vos, Bart, Jubi – Sakke (41’ Wally), Wesley