4 maart : KWB Hombeek – De Leeuwen : 3 – 2

Vooraf : Met 13 spelers waren we eerst om de leeuwen te bekampen. Dries kwam net voor de aftrap nog toe (toen nog in blijde verwachting, nu papa van een zoontje Medi) zoda we 14 spelers konden inschrijven op het wedstrijdblad.

Na 3 minuten was er al een rush van de Solle door het centrum, goede pass naar de Sakke, maar die werd afgefloten voor buitenspel. De scheidsrechter floot duidelijk omdat de leeuwen riepen en niet omdat hij het gezien had. Hij kon het ook niet gezien hebben want het was geen buitenspel ! We waren nog even aan het sakkeren en de leeuwen profiteerden er meteen van om de 0-1 op het scorebord te zetten. Heel mooie goal trouwens. We herpakten ons en de Solle kon een voorzet vanop rechts naar de tweede paal trappen. Sakke werd aan de tweede paal, volgens eigen verklaring, heel licht aangetikt en de scheidsrechter zag er een penalty in. Langs de lijn hadden we niets van de overtreding gemerkt. Bart, bleef zijn eigen koelbloedige zelf en bracht ons langszij. De Solle, weer hij, bereikte na 13 minuten spelen de Wally, die trapte hard op doel, de keeper kon de bal wel weg boksen, maar Robbie haalde met zijn linker in één tijd uit en 2-1. Halverwege de eerste helft was er een vrije trap voor de leeuwen iets voor onze 16. Thomas kwam goed uit de muur en ving de bal op. Niet veel later een heet standje voor ons doel, maar Robbie kon de bal afweren en daarna werd de bal overgetrapt. Op het half uur een verre uittrap van de leeuwen. De bal kwam juist tussen Robbie en Thomas, maar de bezoekende spits was onze twee verdedigers te slim af en kon alleen op Pieter afgaan en hem ook kloppen 2-2. Meteen ook de ruststand.

Bij de rust werden onze twee backs, Robbie en Gert, vervangen door twee verse krachten, Dries en Winghe. Wim bleef nog even op de bank. Vlak na rust was er niet dadelijk iets te melden, beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Na een kwartier werd Bart dan zwaar aangetrapt op zijn enkel en moest het veld verlaten. Wim kwam in als rechtsback en de Winghe ging centraal verdedigen. Na de vervanging van Bart begon de vermoeidheid toe te slaan bij de leeuwen en wij werden de betere ploeg wat ons ook enkele kansen opleverde. De Solle besloot uit een scherpe hoek op de deklat. Sakke kon op rechts de lijn afgaan, maar zijn voorzet werd onderschept door de keeper. Voorzet Dries vanop links, de Wally kopt al vallend over. Sakke alleen door, maar onderuitgehaald door een verdediger. Wij hadden geel verwacht, de scheidsrechter liet de kaart op zak. Met nog drie minuten te spelen werd Wesley foutief afgestopt aan de hoek van de zestien. Dries draaide de bal met links perfect voorbij het muurtje en de keeper kon alleen maar vaststellen dat de 3-2 tegen de netten ging. De ontlading bij spelers en supporters was enorm ! Winnen tegen de leeuwen, de all-time kampioenen, het lukte ons voorheen nog maar één keer. De Solle pakte nog geel en de scheidsrechter liet nog veel te lang, in onze ogen toch, overspelen, maar uiteindelijk floot hij toch af.

Wij uiteraard heel tevreden en vooral de Solle liet dit duidelijk blijken. Dit viel niet in goede aarde bij de leeuwen en één van hen supporters (de gekwetste doelman ?) liep op de Solle af, duidelijk niet met vredelievende bedoelingen. Bestuursleden van ons die trachten om alles te bedaren werden door dezelfde persoon bedreigd. We werden “verwittigd” dat indien de Solle nog eens tegen hun zou meedoen, dat ze hem wel “zouden pakken”… Fraai was het allemaal niet. Gelukkig waren er ook enkele leeuwen, waaronder hun délégé, die mee de andere spelers kalmeerden. In elk geval, wij willen deze toestanden niet meer meemaken en hebben dan ook een schrijven gericht aan het verbond om dit aan de kaak te stellen.

Conclusie : Was het spel het eerste uur gelijk opgaand, dan mogen wij toch de overwinning verdiend noemen op basis van de laatste twintig minuten. Met een dikke proficiat aan de Solle, de Vos en een sterk ingevallen Wim.

Pieter – Robbie (41’ Dries), Thomas, Bart (55’ Wim), Gert (41’ Winghe) – Vos, Solle, Teck, Wesley – Sakke, Wally