26 februari : Jamaswapi – KWB Hombeek : 0 – 4

Vooraf : Met net elf man waren we om Jamaswapi te bekampen. Met Bart (geschorst), Dries (bijna papa), den Teck (???) en de Winghe (???) ontbraken er wel 4 middenvelders. Onze coach loste dit op door onze laatste man Chriske centraal in het midden te zetten met de Vos, spits Wesley op rechtsmidden uit te spelen en de Gipsy tegen zijn voet als linkermiddenvelder uit te spelen.

Op een veld waar nog nauwelijks gras op stond, ging Jamaswapi het best van start, maar hun aanvallers zaten in de zak van onze verdedigers zodat er geen echt gevaar was. Na een kwartier begon ons middenveld en de aanvallers elkaar te vinden en dicteerden wij de wet. Een eerste kans was er voor de Wally die net te laat kwam ingeschoven op een voorzet van de Sakke. Daarna waren er schoten van Wally en Chriske die maar net naast gingen. Na 25 minuten spelen was het zover. Jamaswapi kreeg de bal niet goed weg, de bal kwam voor de Wally zijn linker en 0-1. Bijna onmiddellijk daarna was er een mooie actie van Bob over de rechterflank, maar de Sakke zag zijn trap afgeweerd worden in hoekschop. Enkele minuten voor rust bijna identiek dezelfde fase als bij de eerste goal, een bal die niet weggeraakte uit de 16 en nu was het Sakke die in de draai de 0-2 kon scoren.

We begonnen goed aan de tweede helft met onmiddellijk een 1-2tje tussen Wesley en Wally, maar Wesley zijn schot ging over. Dan een goede infiltratie en pass van de Robbie, Wally knalde op de deklat en in de rebound net naast. Hierna verwaterde ons spel wat, mede doordat Chriske fysiek wat last kreeg. Jamaswapi nam het initiatief terug over. Robbie, Jonas, Gert en Bob stonden achteraan echter zeer scherp te spelen zodat er geen doelkansen kwamen voor de thuisploeg. Ons middenveld kreeg het hoe langer hoe moeilijker en Wally schoof een rijtje achteruit zodat alleen de Sakke in de spits bleef staan. Dit was duidelijk een goede zet want de wedstrijd sloeg terug om. Dit resulteerde in drie kansen in evenveel minuten. Eerst een schot van de Wally dat net over ging. Daarna een knal van de Gipsy die er normaal altijd had ingezeten, maar die door de Jamaswapi keeper toch nog gestopt werd. Dan de Vos met een pegel vanop afstand, maar weer pakte de keeper uit met een sublieme parade. Enige tijd later werd een actie via Chriske en Wally door de Gipsy in het zijnet getrapt. Jamaswapi kwam dan toch eens dreigen. Een hoekschop werd in de 16 getrapt, één van hun spelers kon trappen vanop 5 meter voor doel, maar Pieter had blijkbaar geen zin om onder te doen voor zijn collega aan de overkant en weerde het schot nog af. Met nog twee minuten te spelen telden we Jamaswapi kompleet uit. Een 1-2 tussen Gert en Chriske, Gert steekt door tot bij de Sakke en die lepelt de bal mooi over de keeper : 0-3. Nog maar net terug afgetrapt of we krijgen een inworp. Gipsy tot bij de Sakke, die niet zelfzuchtig was, maar de bal mooi klaarlag voor Wesley die met zijn tip de 0-4 eindstand op het bord bracht.

Conclusie : Een terechte overwinning met een dikke pluim voor Wesley die op de rechterflank zijn verdediger voortdurend in de problemen bracht en de éne goede voorzet na de andere trapte.