11 december : De Teigetjes Mechelen – KWB Hombeek (beker) : 2 – 2

Vooraf : Nog enkele late afbellers op zaterdagavond, waaronder onze keeper, en zondag weer enkele spelers die er onverwachts niet waren zodat we maar met 8 man waren. Dries had gezegd dat hij wou komen als we met te weinig waren, dus even Dries uit zijn bed gehaald zodat we toch met 9 man waren om in Bonheiden onze weg te zoeken naar het voetbalveld.

De Teigetjes waren wel met elf, dus het beloofde een zware en ongelijke strijd te worden. De eerste kans was echter voor ons, de Sakke speelde diep naar de Wally die doorging, maar hun laatste man kon voor de 16 de bal nog uit Wally zijn voeten tackelen. Onder leiding van een overal aanwezige en constant leidinggevende Teck vingen we de Teigetjes goed op en echt grote kansen voor hen bleven uit. Halverwege de eerste helft stuurde den Teck, de Sakke diep, maar hun laatste man bleef goed meelopen zodat de Sakke moest uitwijken naar rechts en zijn schot niet kon kadreren. Na veertig minuten stond de beginstand nog steeds op het scorebord.

De Teigetjes kwamen supergemotiveerd uit de kleedkamer en we moesten wijken. Na drie minuten resulteerde dit in een doelpunt voor hen 1-0. Niet veel later, Wim die slecht wegwerkt op de rand van de 16, maar met zijn achterste weerde onze keeper ad-interim Bob de bal af. Acht minuten ver, een uitbraak van ons en Dries trapt de bal tegen de hand van een Teigetje in hun 16 en penalty voor ons. Niemand stond direct te springen om te trappen dus Wally achter de bal, maar de keeper dook naar dezelfde hoek als Wally trapte. De weggebokste bal kwam nog wel voor Wim zijn voeten, maar een Teigetje werkte de bal in hoekschop. Vlak daarna werd het 2-0. Eerst werd de paal geraakt en de rebound werd binnengekopt. Wie gedacht had dat onze ploeg nu zou instorten kwam bedrogen uit. We kregen wel wat hulp uit onverwachte hoek om de aansluitingstreffer te maken. Onder druk van een bedrijvige Sakke trapte een verdediger de bal terug naar de keeper, die trapte echter los over de bal en de 2-1 was een feit. We bleven goed verdedigen. Thomas en Dries verrichten ongelofelijk veel opruimingswerk. Den Teck en de Winghe controleerden het middenveld. Robbie probeerde op links telkens mee te gaan als we uitbraken en Wim liet zich op de rechterflank ook enkele keren opmerken. Sakke werd nog eens diep gestuurd, de laatste man ging verdacht aan het truitje van de Sakke hangen, die wel een vrije trap kreeg, maar een kaart werd er niet getrokken. Nochtans was hun laatste man de laatste hindernis op weg naar doel. Met nog vijf minuten te spelen een vrije trap voor ons. Sakke met de trap, via de vingertoppen van de keeper over doel. De hoekschop werd in het pak gedropt, weggewerkt door een Teigetje, maar de bal viel vlak voor Dries zijn voeten die geen seconde aarzelde en met een knal in de winkelhaak de 2-2 op het bord trapte. Een slotoffensief van de Teigetjes zat er niet meer in zodat we oververdiend en totaal onverhoopt een punt pakten.

Conclusie: Slechts 9 man aanwezig, maar die leverden allemaal een topprestatie af ! Een zwakke schakel was er niet te vinden in onze ploeg vandaag. Het puntje is dan in onze ogen een overwinning meer dan waard.

Een winterstop van 4 voetballoze zondagen komt er nu aan. Hopelijk recupereren we na nieuwjaar enkele geblesseerden en kunnen we nog brokken maken in de terugronde. Met de inzet en winnaarsmentaliteit van deze wedstrijd moet dit zeker lukken.