4 december : KWB Hombeek – KWB St. Martinus Kontich : 2 – 1

Vooraf : Van de ploeg die vorige week speelde waren er welgeteld 3 spelers die er nu ook waren. Gipsy ging onze gekwetstenboeg aanvullen, Wim was ziek, Robbie teveel studeerwerk, Hans ontving de Sint,… Gelukkig was er met Wesley een debutant, konden we onze feestvierders van vorige week recupereren, kon de Solle meedoen en in laatste instantie was ook Bart bereid om sneller dan voorzien terug mee te spelen zodat we toch net aan 11 man geraakten.

Bij ons was het in het begin wat zoeken naar de juiste plaats op het veld en ook Kontich kwam traag in zijn spel zodat er de eerste twintig minuten niet veel te beleven viel. Enkele hoekschoppen en een slechte voorzet van Wally niet meegerekend. Halverwege de eerste helft dan toch even opwinding. Den Teck met een pass tot bij de Wally die goed meegaf aan Wesley, maar zijn schot ging nipt naast. Een goed leidende scheidsrechter moest dan twee maal een geel karton bovenhalen. Twee keer terecht en netjes verdeeld over beide ploegen. Vlak voor de rust moest Makke dan een bal uit de voeten van een opgerukte Kontich aanvaller halen.

Wat de wedstrijd nodig had was een goal en die viel er ook meteen na rust. Een vrije trap van Wally werd afgeweerd, Wesley kreeg de bal voor zijn voeten en haalde uit, maar de keeper kon de bal afweren, de Solle was echter goed gevolgd en kon van kortbij de 1-0 aantekenen. Solle liet dan na om ons op 2-0 te brengen. Hij kreeg de bal doorgespeeld van de Sakke, maar in plaats van over een uitkomende keeper te lobben, schoot hij pal in de handen van de keeper. Kontich kwam opzetten en Makke moest een schot van kortbij stoppen. Niet veel later moeest hij weer aan de bak, met een zweefsprong duwde hij een gevaarlijke bal in hoekschop. Met nog 10 minuten te spelen legde Sakke de bal terug tot bij Bart. Met een enig mooie krul van op de rand van de 16 versloeg hij de bezoekende keeper en 2-0. Zonder twijfel de mooiste goal die er dit seizoen al gemaakt is op de KWB. Kontich zette alles op alles en twee minuten voor tijd maakten ze de aansluitingstreffer. Een vrije trap werd in onze 16 gedropt en een bezoeker kon van kortbij de Makke verslaan 2-1. Met enkele slimme spelers bij ons op het veld zoals Bart, Teck en Solle bleven we kalm en hielden we de 3 punten thuis.

Conclusie : Het was niet gemakkelijk, maar we hielden toch de drie punten thuis. De Sakke was wel ongelofelijk stil op het veld, blijkbaar toch iets te lang weggeweest op zaterdag !