20 november : KWB Hombeek – Sylvesters Mechelen : 4 – 2

Vooraf : Donderdag op de training een hele hoop afbellers, maar na een belronde waren we zondag uiteindelijk met 13. Hans die al een hele week hoofd- en keelpijn had verkoos om alleen in hoge nood zich om te kleden en Geert wou supersub spelen zodat de andere 11 mochten starten.

De eerste kans was voor ons. Den Teck naar de Robbie, maar die trapte over doel. Iets later zelfde situatie, maar dan voor ons doel, ook hier werd de bal overgetrapt. Tien minuten ver en een hoekschop voor ons. Sakke tot aan de 2de paal waar Robbie attent staat te wachten en de 1-0 op het scorebord brengt. De vroege voorsprong gaf ons vleugels en de Sylvesters werden compleet overspeeld. Voorzet Stijn W vanop rechts, Wally kopt al vallend naast. Stijn W brengt nog eens voor, Sakke vergeet te reageren. Stijn W en Sakke centraal door. Sakke krijgt de bal, nog even draaien en 2-0. Wally door op rechts, voor doel staat 2 man vrij, maar hij besluit zelf naast. Stijn W nog maar eens naar Wally, die zich goed vrijdraait en past naar Sakke die de 3-0 op het bord zet.

We begonnen de tweede helft zoals de eerste. Stijn W rolt op links alle tegenstand op, maar Thomas zijn te zwak schot werd moeiteloos gepakt door de keeper. Tien minuten ver en onze laatste man Bob zet met een technisch hoogstandje zijn man in de wind en rukt op. Iets voorbij de middellijn verliest hij echter de bal aan een tegenstrever. Deze begint aan een rush doorheen onze openliggende verdediging en laat de Makke kansloos : 3-1. We waren even aangeslagen en de Sylvesters profiteerden er optimaal van door drie minuten later de 3-2 op het bord te zetten. De Sylvesters geloofden er plotseling terug in en we kregen het even moeilijk, maar den Teck stelde orde op zaken en kreeg iederéén terug scherp. Wally counterde op de linkerflank en trapte vanaan de doellijn over de keeper tot bij de Sakke. Voor een lege goal trapte de Sakke echter nog naast. Dries met een schot, maar over. Uittrap Sylvesters, Jan sneller op de bal dan de bezoeker. Bal doorgekopt tot bij de Wally, keeper werkt Wally’s poging in hoekschop. Geert kwam dan een geblesseerde Robbie vervangen, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Stijn W en Sakke besloten beiden op de keeper. Wally bereikte met een slim steekballetje de Sakke, maar de keeper werkte de bal in hoekschop. Met nog een kleine tien minuten te spelen bezegelde Wally het vonnis van de Sylvesters. Op een voorzet van Gert maakte hij er 4-2 van.

Conclusie : Den Teck laat onze ploeg draaien en had met Stijn W een uitstekende secondant die de goede voorzetten rondstrooide alsof het niets was. Als onze spitsen iets beter afgewerkt hadden, was de eindstand nog een stuk hoger opgelopen, maar de drie punten zijn in elk geval binnen.

Makke – Winghe, Bob, Thomas, Gert – Dries, Teck, Stijn W, Robbie (62’ Geert) – Sakke, Wally en een uitgebreide supportersclan van beide ploegen.