13 november : KWB Hombeek – Boerenbond Broechem : 2 – 1

Vooraf : In vergelijking met 2 dagen eerder recupereerden we Hans, Gert, Makke en Thomas. Ruud was er niet, zodat we met 14 man waren om terug 11 boerenbonders te bekampen, waaronder toch wel wat andere gezichten dan vrijdag.

Niettegenstaande hun vlot scorende spits Gert er niet bij was, keken we na 2 minuten al tegen een achterstand aan : 0-1. Vijf minuten ver en de bordjes hingen terug in evenwicht. Gipsy scoorde zijn eerste van het seizoen. De wedstrijd ging goed op en neer. De Makke toonde zich een betrouwbaar sluitstuk toen een boerenbonder na 10 minuten uitbrak. Dries bereikte den Teck die vanuit een scherpe hoek toch afdrukte, maar de bezoekende keeper liet zich niet verslaan. Dries schotelde Wally dan een niet te missen kans voor, maar die miste wel. Met nog 8 minuten te spelen in de eerste helft moest de Vos gekwetst naar de kant. Gert kwam in zijn plaats. Vlak voor het rustsignaal moest de Makke nog eens alles uit de kast halen om de 1-2 te verhinderen.

Met de rust kwamen Hans en Sakke, Jonas en Wally vervangen. Na een kwartier spelen een dubbele 1-2 tussen de Jubi en de Sakke en deze laatste knalde de 2-1 op het bord. Nog geen minuut later was er een echt “Barca-tiki-taka” moment van ons. De boerenbond kapitein kon ten koste van een gele kaart de aanval afstoppen. Dries zijn vrije trap deed de deklat trillen. De coach van Boerenbond greep in en wisselde één van hun middenvelders en hun keeper van plaats. Boerenbond zette alles op alles, wij moesten achteruit. Een vrije trap voor Boerenbond werd over gekopt. Na een missertje van Gert kon een bezoeker doorgaan, maar in plaats van zelf te trappen gaf hij een pass naar een in off-side staande medemaat. De Makke moest nog eens uitpakken met een schitterende save op een kopbal na een inworp. In de veertigste minuut trapte Dries een vrije trap in de handen van de keeper. Terwijl onze supporters al lang vonden dat de wedstrijd voorbij was, liet de scheidsrechter precies oneindig lang doorspelen.

Conclusie : Een verdiende overwinning, met als absolute uitblinker onze keeper Makke. De boerenbonders leden hun eerste nederlaag van het seizoen en als we zouden zeggen dat ze ongelukkig waren is dat een serieus understatement, ze baalden gewoon.

Makke – Robbie, Bob, Thomas, Jonas (41’ Hans) – Vos (32’ Gert), Dries, Teck, Gipsy – Jubi, Wally (41’ Sakke)