16 oktober : KWB Hombeek – Jamaswapi Mechelen : 0 – 1

Vooraf : Maar 10 spelers en geen keeper te zien om 9u30. Thomas die last had van zijn darmen kwam toch ook nog en op het laatste nippertje konden we de Makke nog uit zijn bed krijgen. Blijkbaar had Pieter hem te laat verwittigd dat hij moest komen.

Het was Jamaswapi dat het best aan de wedstrijd begon. De eerste stevige kans was echter voor ons een voorzet van Stijn werd voor de neus van de inlopende Sakke weggebokst door de keeper. Jamaswapi reageerde met eens schot voorlangs. Jamaswapi bleef de beter combinerende en spelende ploeg, maar de kansen waren voorlopig nog voor ons. Jubi en Sakke konden in dezelfde fase in de 16 wel met de bal draaien, maar er zat telkens een been tussen van een bezoeker. De Sakke rolde heel de flank van Jamaswapi op, de Jubi miste van kortbij. De laatste kans van de eerste helft was voor de bezoekers, op een snelle uitbraak troffen ze de paal.

Gipsy kwam met de rust Wally vervangen die last had van zijn rechter enkel. De eerste spurt werd getrokken door de Meere. Niet de jonge op het veld, maar de oude langs de lijn die moest opdraven met water en spons. Tien minuten ver in de tweede helft en onze laatste man Hans gaat onder de bal door. De Jamaswapi spits door en een schot naar doel. De Makke goed plat, maar de bal stuitert even en botst zo over hem en de bezoekers met meeval op 0-1. De Jubi werd voor ons gelanceerd, maar de bezoekende keeper had het goed gezien en kwam tijdig ver uit zijn doel om de bal weg te trappen. De Makke toonde nog eens zijn klasse op een vrije trap van de bezoekers en Bart zag zijn vrije trap net naast de verste paal zoeven. Net als in de vorige twee wedstrijden moesten we wel vooruit en kon de tegenpartij counteren. Met nog vijf minuten te spelen een knal van de Gipsy naar de winkelhaak, maar de bezoekende keeper pakt. Iets wat hij niet veel later ook deed op een schot van de Jubi. In de laatste minuut counterde Jamaswapi nog eens, maar de Makke behoedde ons tot twee maal toe van een 0-2 nederlaag.

Conclusie : We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Drie maal na elkaar verliezen we met 1 tegendoelpunt, terwijl het bijna net zo goed andersom had kunnen zijn. Ook nog even afwachten hoe het met onze drie gekwetsten afloopt : Wally en Jonas hadden beide een dikke enkel en Bart kreeg een lelijke trap tegen zijn knie.

Makke – Gert, Hans, Thomas, Jonas – Vos, Bart, Stijn W, Wally (41’ Gipsy) – Jubi en Sakke. Onze kapitein Robbie was ook aanwezig maar had last van een zekere “Angina” en hield zijn kleren aan.