2 oktober : KWB Hombeek – Vosberg Sport : 0 – 1

Vooraf : Was het te wijten aan het stralend zomerzonnetje of omdat de fotograaf kwam voor een nieuwe groepsfoto ? We weten het niet, maar er waren wel 17 spelers en veel supporters aanwezig. Ook Vosberg was met 15 spelers en veel supporters aanwezig. De enige die ontbrak was de scheidsrechter. Herman wou gelukkig de ondankbare taak van scheidsrechter op zich nemen.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat liet zich zien op het veld, veel kansen kwamen er niet. Stijn W schoot voor ons op de keeper. Een vrije trap van Vosberg belande op de kruising. Dries en Wally kregen in dezelfde fase een kans, maar faalden. Thomas trapte van ver op doel, maar de bal zoefde een halve meter over de deklat. Na een hoekschop devieerde een Vosberg speler de bal, maar hij ging voorlangs.

Stijn W en Gipsy moesten beiden vroeger weg en gingen zich na 40 minuten douchen, de Jubi was de derde speler die een helftje rust nam. Ze werden vervangen door Bob, Vos en Sakke. Net als in de eerste helft ging het spel op en neer, maar scoren zat er niet direct in voor één van beiden. Vosberg speler door, Pieter komt goed tot aan de rand van de 16 en pakt de bal. Inworp voor ons, Sakke tikt door tot bij Bart, zijn schot strand op de keeper. Dries stuurt Wally diep, maar een attente Vosberg verdediger werkt de bal in hoekschop. Verrassende vallende bal van Vosberg, Pieter kan nog net overtippen. Met nog een kwartier te spelen mocht een Vosberg speler wel heel gemakkelijk doorgaan in het middenveld, goede doorsteekpas, schuivende bal naar doel, Pieter mist compleet zijn interceptie en 0-1. We zetten alles op alles, Geert kwam Jonas vervangen en Robbie schoof mee op zodat we vanachter man tegen man speelden. Sakke kopte hard over na een voorzet van Dries. Dries met een onverwachts schot net naast. Wij in de aanval en dus oppassen voor de counter. Vosberg profiteerde bijna, maar het schot ging naast. Hoekschop voor ons, Thomas haalt uit, maar de Vosberg keeper pakt uit met een goede reflex. Schot van Bart op de keeper. In de laatste seconde van de wedstrijd dan nog de ultieme kans voor ons, vrije trap vanop twintig meter. Wally trapt door het muurtje, maar de bezoekende keeper pakt.

Conclusie : Een gelijkspel was misschien een correctere uitslag geweest, maar even te laks acteren van ons middenveld en een zeldzame flater van Pieter lagen aan de basis van ons verlies. Een dikke pluim ook voor de gelegenheidsscheidsrechter Herman. Er werd bijwijlen hard gespeeld en stevig getackeld, de talrijke supporters van beide ploegen durfden al eens roepen, maar hij hield alles onder controle.

Pieter – Winghe, Thomas, Robbie, Jonas (68’ Geert) – Dries, Stijn W (41’ Bob), Bart, Gipsy (41’ Vos) – Jubi (41’ Sakke), Wally en Hans en Makke die na de foto hun spelerskledij terug uittrokken, maar wel bleven supporteren.