18 september : KWB Hombeek – De teigetjes Mechelen : 2 – 1

Vooraf : 13 aanwezigen om de sympathieke Teigetjes te bekampen, die zelf met 12 man waren. We hebben ooit met minder tegen elkaar gespeeld.

De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd, wat tot veel middenveldspel en weinig kansen leidde. De eerste kans was er voor de Teigetjes na een klein kwartier spelen. Een vrije trap iets voor de 16, maar den Dries blokte het schot af. Halverwege de eerste helft twee kansen voor ons. Telkens was het Gert die de Sakke diep stuurde. De eerste keer was de ver uitkomende keeper sneller op de bal dan de Sakke, de tweede keer pakte de keeper het schot van de Sakke. Terug een kans voor de Sakke dan, na een pasje van de Wally, maar nu ging de bal over. Na een half uur spelen, fout op de Wally in de 16 van de Teigetjes. Penalty en Bart trapte beheerst de bal naast de paal binnen : 1 – 0. Met de rust in zicht nog twee vrije trappen. Eerst eentje voor ons, Bart bereikt Wally, maar die kopt nipt naast. Dan nog eentje voor de Teigetjes na een fout van den Dries die hem geel opleverde. Teigetje Jo mikt wel naar de winkelhaak, maar de bal ging vrij ver naast.

Robbie en Gipsy kwamen Hans en Bart vervangen met de rust. Nog geen vijf minuten ver en de laatste man van de Teigetjes pakte geel na een overtreding op de Sakke. De Wally zijn vrije trap ging binnen in de verste hoek : 2 – 0. Na een kwartier de Gipsy met een goede trap, maar de keeper duwde de bal over de deklat. Halverwege de tweede helft vrije trap voor de Teigetjes, een harde knal die door de Makke weggebokst werd, maar recht in de voeten van een inlopend Teigetje en 2 – 1. We lieten ons niet onbetuigd en niet veel later zonderde de Jubi de Sakke af voor het bezoekende doel. Iederéén zag de 3 – 1 al op het bord staan, maar de Sakke miste onbegrijpelijk. De Teigetjes bleven gevaarlijk op stilstaande fase en de Makke kon maar net op de lijn redding brengen na alweer een vrije trap. Sublieme klasse van de Makke. Met nog een 5-tal minuten te spelen werd de Wally gelanceerd, de Teigetjes keeper kwam ver uit zijn 16, maar kwam net te laat om de bal te onderscheppen. De Wally werd wel geschept, terecht rood voor de bezoekende keeper. Tegen tien man kwam de overwinning niet meer in gevaar. In de laatste minuut was er nog een laatste kans. De Sakke en de Winghe alleen op de keeper af, maar de Sakke zijn pass naar de Winghe was zo slecht dat zelfs ons bomma van bijna 100 jaar hem nog had onderschept.

Conclusie : Onze verdediging stopte de Teigetjes goed af, wat wel resulteerde in enkele vrije trappen. De Sakke speelde een ongelukkige wedstrijd, maar had het zelf ook door en liep tijdens en na de wedstrijd serieus te balen.

Makke – Hans (41’ Robbie), Bob, Gert, Jonas – Winghe, Dries, Bart (41’ Gipsy), Jubi – Wally, Sakke