12 december : KWB Pulle – KWB Hombeek : 1 – 1

Vooraf : Net 11 spelers waren er om Pulle te bekampen. Na wat omzwervingen geraakten die ook allemaal in Pulle, met dien verstande dat Ruud met co-piloot Marc, wel eerst alle wegen in de buurt van Pulle hadden verkend.

Na 8 minuten was de eerste kans voor ons, Robbie met de pas, maar een verdediger kon nog in hoekschop werken. Na tien minuten een voorzet van Tijs, Jubi kan de bal strelen met zijn hoofd, maar niet richting doel koppen. De bal komt toch bij Robbie terecht, die goed teruglegt en Dries knalt van net buiten de zestien de 0-1 tegen de netten. We waren duidelijk beter dan Pulle, maar ondanks enkele kansen konden we niet scoren. Een goed uitgevoerde snelle counter van Tijs werd afgevlagd voor buitenspel. Robbie met een subliem boogpasje, maar de Wally besloot op de keeper. Dan nog eens de Wally, maar de keper pakte in twee tijden. Net voor rust kon Pulle een eerste kans bijéénvoetballen en het was meteen ook een goede 1-1.

De tweede helft was nog geen minuut oud of de Wally kopte al vallend een voorzet van Dries tegen de netten. Zuivere goal voor ons, maar ze werd afgekeurd door de scheidsrechter wegens off-side !!! Na tien minuten liet Geert achteraan een steekje vallen, de Pulle spits alleen voor de Pieter, maar de bal ging onbegrijpelijk naast. Pulle begon nu te drukken en we moesten achteruit. Met nog twintig minuten te spelen moest de 9 van Pulle naar de kant met een blessure. Ze waren ook maar met 11, zodat we numeriek nu de meerderheid hadden. We probeerden het spel terug te verleggen, maar Pulle begon nu op alle mogelijke manieren tijd te winnen. Een te lakse scheidsrechter zag er geen graten in. Pas vlak voor het einde gaf hij geel, toen de thuiskeeper, de bal drie keer herlegde voor een uittrap. De 1-1 ruststand werd zo ook de eindstand.

Conclusie : Hadden we in de eerste helft onze kansen afgemaakt, was Pulle niet meer teruggekomen. Een speler meer was ook welkom geweest, want bij ons speelde Wally de wedstrijd wel uit, maar het was al trekkebenend.