16 januari : VK Jamaswapi – KWB Hombeek : 4 – 4

Vooraf : 5 spelers die samen op skivakantie waren, 1 speler voor het werk in Brazilië, 1 speler die in België moest werken, 1 student en 3 langdurig gekwetsten, moesten we een volledig elftal missen. Toch kwamen we nog aan 11 man om te spelen en we hadden zelfs nog een reserve. Met dank aan enkele “oudere” spelers die nog eens opgetrommeld werden en kwamen.

Het eerste doelgevaar was voor Jamaswapi, maar Pieter ging goed plat. We reageerden meteen en de Wally draaide zich op de rand van de 16 goed vrij, bediende de Sakke, maar zijn schot was iets te zwak om de keeper te verontrusten. Sakke pakte uit met een rush langs de rechterkant van het veld, zijn voorzet werd in hoekschop gewerkt. De hoekschop voor doel waar Stijn W uithaalde, maar zijn poging werd op de lijn gekeerd. Een schot van Jamaswapi werd iets later overgetikt door Pieter. De Sakke vanop eigen helft, enkele verdedigers omspeeld, alleen voor de keeper maar zijn schot ging naast. Nog maar tien minuten ver waren we dan en we hadden al verscheiden kansen gezien, de toeschouwers werden verwend. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan, maar de kansen iets minder uitgesproken. Iets voorbij het kwartier een voorzet van Jamaswapi die door een vreemde curve op de paal belandde, maar terug in het veld botste. Een half uur ver, een scherpe counter van Jamaswapi en het stond 1-0. We waren even van onze melk en werden wat weggedrumd door Jamaswapi. Net voor het rustsignaal leidde dit tot de 2-0. Een schot verdween via de paal in doel.

Konden we in de tweede helft nog terugslaan ? Dries kwam als links midden in de ploeg, Ruud schoof een rij achteruit en Chriske ging douchen. Jamaswapi bracht twee verse krachten in. Net als in de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Onder impuls van een sterke Nils, gingen we echter steeds meer vooruit voetballen en na 10 minuten werden we beloond. Actie over links, Nils met de assist en Wally met de aansluitingstreffer 2-1. We bleven er fanatiek voor gaan en halverwege de tweede helft kregen we een vrije trap van de Wally. De keeper kwam uit, maar kon de bal niet voldoende wegwerken en zo kon de Sakke, Dries bereiken en 2-2. Jamaswapi reageerde eerst met een hoekschop en twee minuten later was het 3-2 na eerst balverlies van ons en dan een slippertje in de verdediging. Nils vond met een vrije trap op links Stijn W, die doorging en dan verrassend uithaalde en de bordjes hingen terug in evenwicht : 3-3. We mochten niet lang juichen, want Jamaswapi kwam meteen terug op voorsprong 4-3. Het was ons al drie keer gelukt om terug te komen en het lukte ons nog een vierde keer. Dries kon Robbie bereiken, raakte de keeper nog even de bal of niet, het was in elk geval goal en 4-4.

Conclusie : Een dikke proficiat aan de aanwezigen. Er werd gestreden tot de laatste seconde. Het enig minpunt was dat onze ziekenboeg nog twee extra gekwetsten telt nu : Nils en Wally. We hopen dat het niet te erg is want anders moeten we volgende week al 13 man missen.

Pieter – Chriske (41’ Dries), Warre, Hans, Jonas V – Ruud, Nils, Stijn W, Robbie – Wally en Sakke. Verder ook nog Fonny en Gert, beide gekwetst, maar toch aanwezig om te supporteren en Kris die uit schrik voor blessure liever niet meespeelde.