9 januari : KWB Hombeek – VK Zegbroek : 4 – 1

Vooraf : Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar konden we beroep doen op 13 spelers. Geert speelde liever niet en de Winghe had eerst nog wat rust en vooral veel water en dafalgans nodig, zodat de andere 11 aanwezigen mochten starten.

Nog maar net afgetrapt of al een eerste aanval van Zegbroek. Hans, terug na 2 maanden blessureleed, liet een steekje vallen en Pieter mocht al meteen uitpakken met een meer dan sublieme parade. We waren onmiddellijk wakker en trokken richting doel van de bezoekers. De beste kans was voor de Wally die een voorzet van Dries net over kopte. Na iets meer dan een kwartier spelen, verdraaide Fonny zijn knie en mocht/moest de Winghe invallen. Volgens de laatste berichten zou Fonny zijn mediale knieband gescheurd zijn en moeten we hem wellicht voor een langere periode missen. De Winghe wist nog niet goed waar hij stond als ze langs zijn kant doorgingen en de aanval afgerond werd met een kopbal van Zegbroek op de paal. In de daaropvolgende fase besloot de Arnie voor ons op de Zegbroek keeper. 25 minuten ver : Dries met een gemeten voorzet tot bij de Wally en die maakte er 1-0 van. Een kleine tien minuten verder stond de 2-0 bijna op het bord, maar een schot van de Sakke werd door de bezoekende keeper met een voetreflex gekeerd. Net voor rust nog een kans voor Zegbroek, maar de bal vloog rakelings over ons doel.

Dezelfde 22 spelers kwamen terug het veld op. Na een goede actie via Sakke, Walle en Dries knalde Arnie na 5 minuten net naast. Zegbroek deed het ons nog geen minuut later na, ook een goede kans en van kortbij net naast de paal buiten. De wedstrijd bleef goed op en neer gaan en Pieter moest in één en dezelfde fase twee keer bewijzen dat hij in een uitstekende vorm verkeerd. Na een counter van ons besloot de Wally op voorzet van de Sakke naast. Dan een pasje van de Winghe naar de Wally, die draaide rond de keeper, zette voor, maar er was niemand van ons alert genoeg om de bal over de lijn te duwen. Een kwartier ver, Jonas levert de bal slecht in, Zegbroek kan counteren, de kleine Winghe mist zijn interceptie en Pieter geklopt : 1-1. Aftrap voor ons, wij meteen in de aanval, aan de rand van de 16 onderschept een Zegbroek verdediger de bal om hem daarna knullig te verliezen aan de Sakke, die de keeper te grazen neemt met een bal in de winkelhaak : 2-1. Zegbroek was aangeslagen door de snelle tegengoal en wij dicteerden de wet. Een fout op Jonas werd bestraft met een vrije trap. Vanop onze helft bereikte de Jubi, de Wally die door ging op snelheid en de 3-1 aantekende. Na een actie via Dries en de Sakke kopte de Wally nog eens over. Vijf minuten voor affluiten besliste de Jubi de wedstrijd. De Sakke veroverde de bal, knalde naar doel, maar op de deklat en een goedgevolgde Jubi duwde de terugkaatsende bal binnen : 4-1.

Conclusie : In de eerste minuut moest Pieter ons al recht houden, maar daarna beterde het alleen maar. In een aantrekkelijke partij kreeg ook Zegbroek kansen, maar wij waren iets scherper voor doel en Pieter was haast onklopbaar. Hopelijk is dit het startsein voor een goede terugronde.

Pieter – kleine Winghe, Hans, Robbie, Jonas V – Fonny (17’ Winghe), Arnie, Dries, Jubi – Wally, Sakke en Geert die zich zelfs niet omkleedde.