12 september : KWB Hombeek – KWB Pulle : 0 – 0

Vooraf : We begonnen zoals we vorig jaar eindigden, met maar net genoeg spelers. Inderdaad onze nieuwe coach Daniel had voor aanvang maar 12 spelers ter beschikking, hierbij dan nog Nils die in feite nog 2 weken moest rusten en Chriske die na een ziekteperiode van bijna een jaar en terug was. We mochten ook 2 nieuwe gezichten verwelkomen : Jonas V en Jonas C. Tijdens de eerste helft kwam ook Tijs nog aan als dertiende man.

Wij schoten het best uit de startblokken en na 2 minuten kon Sakke, Chriske al diep sturen. Die werd foutief afgestopt en de vrije trap werd door Jonas C. tegen de paal getrapt. Nog geen minuut later was Jonas C er terug kort bij, hij kopte een voorzet vanop links maar net over. Pulle kwam vanaf dan beter in de wedstrijd en we werden op onze eigen helft vastgezet. Veel kansen leverden dit niet op, maar Pieter moest toch enkele keren goed tussenkomen en werd op de lijn ook één keer bijgesprongen door Jonas V, die de bal nog net kon wegwerken. Op het half uur konden we dan nog eens scherp counteren via de Winghe en Jonas C, maar de keeper stopte het schot van de Sakke.

Een compleet leeggespeelde Chris werd aan de rust gewisseld voor Nils en Tijs kwam onze youngster Jonas V vervangen. We starten terug goed en een voorzet van de Sakke kwam voor de voeten van Jonas C, maar die miste zijn controle en de bal ging ver naast. Pulle kwam dan terug onder stoom en net als in de eerste helft moesten we achteruit. Na tien minuten moest Bob een Pulle-aanval foutief stoppen en hij kreeg terecht de eerste gele kaart van het seizoen. De vrije trap zorgde voor gevaar in onze 16, maar uiteindelijk kon de bal toch weggewerkt worden. Wij moesten speculeren op de counter en na een kwartiertje bereikte Robbie met een loepzuivere pass de Sakke, die door de buitenspelval kon glippen en alleen voor de keeper kwam, maar dan niet rustig genoeg bleef en ver naast trapte. Nog geen 5 minuten later hetzelfde scenario. Nu was het Tijs die Robbie afzonderde voor de goal, maar ook hij besloot naast. Pulle bleef drukken, kreeg nu verschillende kansen, maar ofwel stond Pieter paraat ofwel wrongen de Pulle-spelers de kansen zelf de nek om. Zo werd de beginscore ook de eindscore : 0 – 0.

Conclusie : Indien het een bokswedstrijd was geweest had Pulle zeker gewonnen op punten, maar in het voetbal is dit niet mogelijk zodat we elk een punt kregen. Wij waren hiermee meer dan tevreden, Pulle droop ontgoocheld af.

Pieter – Jonas V (41’ Tijs), Bob, Gert, kleine Winghe – Jonas C, Vos, Winghe, Robbie – Chriske (41’ Nils), Sakke

Terzijde :

· We moeten een oplossing vinden voor Jonas V en C. Als er Jonas geroepen werd, was het niet altijd duidelijk op wie er juist geroepen werd. Misschien moeten we hun chiro-bijnamen maar gebruiken : Funzy en Meere. Natuurlijk stelt dit ook problemen, want langs de kant hebben we al een Meere staan. We stellen het ons liever niet voor dat hij ook nog eens het veld komt opgedaverd…

· Na een jaar niet gespeeld te hebben wegens klierkoorts was Chriske terug. Nu ja Chriske… We spreken hem vanaf nu beter aan met Chris want er zijn in die gedwongen rustperiode 15 kilo’s bijgekomen.

Een nieuwe rubriek in ons verslag : vanaf nu elke week een “stomme” mop van klein Bartje. Alle gelijkenissen met bestaande personen uit onze ploeg zijn louter toevallig.

Een nieuwe onderwijzeres wil de klas psychologisch benaderen.

Ze vraagt aan de kinderen: “Iedereen die denkt dat hij dom is…staat op.” Na enkele seconden staat klein Bartje op. De juffrouw zegt: “Denk je dat je dom bent, klein Bartje?”

Klein Bartje: “Neen juffrouw, maar ik vond het niet fijn jou alleen te zien rechtstaan.”