3 oktober : KWB Hombeek – VK Jamaswapi : 7 – 3

Vooraf : Onze coach had vandaag de keuze uit 14 man. Vorig jaar gingen we op Jamaswapi met veel moeite gelijkspelen, maar verloren we thuis. Gemakkelijk zou het dus niet worden.

Na drie minuten kwam het eerste gevaar van Jamaswapi na een hoekschop, maar de Makke was attent. Dit kon van zijn overbuur niet gezegd worden, want het anders toch betrouwbare sluitstuk van de bezoekers, verkeek zich volledig op een hoge bal en de Arnie had de 1-0 maar binnen te duwen. De vroege voorsprong gaf ons zeker geen vleugels, want Jamaswapi was beter in het spel en wij blonken vooral uit door het geven van slechte passes. Na een kwartier dan toch nog eens een kans voor ons. Een vrije trap werd voor doel getrapt, Arnie op de juiste plaats, we zagen de bal al tegen de netten plakken, maar de bezoekende doelman herstelde zijn flater en pakte uit met een save die zelfs Preud’homme op het toppunt van zijn carrière zou jaloers gemaakt hebben. Een minuut later werd het toch 2-0. Een trap van Jamaswapi werd door Ruud onderschept, die lanceerde met een verre trap de Wally, die mooi zijn man omspeelde en de keeper klopte. Vijf minuten later hetzelfde scenario, maar dan voor Jamaswapi. Lange bal naar hun spits, verdediger in de wind gezet en de Makke geklopt : 2-1. De wedstrijd ging nu goed over en weer. Wally kon doorgaan na een pass van de Sakke, maar werd teruggefloten voor buitenspel. Langs de lijn hadden we hierover onze twijfels. Na 26 minuten rukte Gert mee op, goede pass naar de Sakke, een één-tweetje met de Wally en de Sakke alleen voor de keeper. Iederéén die de Sakke kent weet wat er dan gebeurd : inderdaad slecht afgewerkt en in de handen van de keeper. Een zestal minuten later mocht de Sakke toch juichen. De Vos probeert met een lange bal de Sakke te bereiken, de keeper komt ver uit, raakt de bal, maar lost hem dan terug vrij klungelig en de Sakke maakt er 3-1 van. Op slag van rust maakten we dan nog de 4-1. Hoekschop voor ons, de bal blijft even hangen en komt dan bij de Wally. In plaats van zelf zijn kans te wagen, legt hij goed terug tot bij de Vos, die van iets buiten de 16 kan uithalen en zo de ruststand op het bord zet.

Twee verse krachten op het veld voor ons, Gert werd vervangen door zijn maatje Bob en de kleine Winghe kwam zijn broer vervangen. Geert bleef nog even op de bank. De supporters stonden nog maar net langs de lijn als de Wally op de rand van de 16 profiteerde van een misverstand van de bezoekende verdediging. Hij ontfutselde de bal en maakte voor ons de 5de van de dag. Jamaswapi probeerde onder impuls van hun nr. 14 de bakens nog te verzetten, maar verder dan een schot dat door de Makke weggeduwd werd, kwamen ze voorlopig niet. Halverwege de 2de helft, kon de Sakke de Wally alleen afzonderen voor de keeper en de 6-1 stond op het bord. Nog geen minuut later het omgekeerde, Wally zondert de Sakke af alleen voor de keeper. De Sakke alleen voor de keeper, inderdaad, het zal hem waarschijnlijk nooit lukken om dan te scoren. Ruud en Wally deden hun kunstje van de eerste helft dan nog eens over, lange bal naar voor, Wally die hem tegen de netten prikt en 7-1. De wedstrijd was gespeeld en vooral onze verdedigers namen wat gas terug zodat Jamaswapi nog te gemakkelijk 2 keer kon tegenscoren en de wedstrijd eindigde op 7-3.

Conclusie : Jamaswapi speelde beter mee dan de cijfers doen vermoeden, maar als ze zelf drie keer in de fout gaan, zouden wij dom zijn om deze geschenkjes niet aan te nemen. Meer dan een bevredigend debuut bij ons ook op de rechts-back van Ruud. No nonsense : bal weg als het moet en geen tierlantijntjes, zo zien we het graag.

Makke – Winghe (41’ kleine Winghe), Gert (41’ Bob), Nils, Ruud – Steven, Vos, Arnie, Jubi – Sakke (61’ Geert), Wally. Een gekwetste Robbie kwam zijn medespelers aanmoedigen samen met nog een 10-tal andere “fanatieke” supporters.