10 oktober : Boerenbond Broechem – KWB Hombeek : 3 – 2

Vooraf : We hadden al gehoord van een vrijgezellenavond, maar blijkbaar is dit een ouderwets gegeven en nu vervangen door een vrijgezellenweekend. De Fonny sleurde 7 van zijn ploegmaats mee om zijn laatste vrije dagen te vieren. Om diverse andere redenen waren ook Dries, Steven, Warre, Jonas C en Pieter afwezig zodat we al diep uit ons reservenarsenaal moesten putten om aan 13 man te geraken, dachten we toch. Zondagochtend moesten we vaststellen dat Nils en de Vos ontbraken en hun gsm niet opstond, zodat we net met 11 waren om boerenbond te bekampen.

Na een studieronde van 10 minuten was de eerste kans voor Boerenbond. Onze verdedigers moesten een hoekschop toestaan en aan de tweede paal werd de bal in het zijnet gekopt. Onze eerste kans was voor de Sakke, goed weggedraaid en dan doorstomen richting doel, maar zijn schot werd door een verdediger afgeblokt. Boerenbond reageerde meteen met een schot op doel. Makke kon nog net met zijn vingertoppen de bal tegen de deklat en zo over doel tippen. Op het halfuur : een verre trap van Boerenbond, Chriske zag de bal over zijn hoofd botsen en hun plaatselijke topspits Gert maakte de 1-0. Kort daarna moesten we terug een hoekschop toestaan. Altijd gevaarlijk want onze grootste speler was maar net zo groot als de kleinste boerenbonder, er stond zelfs een dubbele meter op het veld bij hun. De hoekschop genomen, geharrewar voor ons doel en opnieuw een hoekschop. De bal van hier naar daar en uiteindelijk Chriske er mee vandoor. Een goede pass naar de Wally die de laatste man omspeelde en daarna op doel besloot. De plaatselijke keeper kon de bal nog raken en zijn snelheid afremmen, zodat de bal tergend traag richting doel rolde, maar gelukkig voor ons was er geen enkele boerenbonder op tijd terug en 1-1. Op slag van rust dan nog een kans voor ons, na mistasten van hun laatste man kon Jonas V. naar doel trappen, maar de bal ging net voorlangs.

Net elf man, dus alleen een positiewissel na rust bij ons. Ruud ging rechtsmidden spelen en Jonas V. zakte naar de rechtsback. De eerste kans was nu voor ons. De Sakke ontfutselde de bal aan zijn verdediger, maar zijn schot werd gepakt door de keeper. Die lanceerde onmiddellijk de aanval en door het centrum van het veld werden we compleet uitgetikt door de thuisploeg en op 2-1 geplaatst. Boerenbond rook de overwinning en de Makke moest zich reppen om een voorzet-schot uit doel te duwen. Boerenbond bleef beter combineren en wij probeerden te counteren, maar op een hoekschop moest de Makke nog eens al zijn klasse tonen en kon de kopbal nog net stoppen voor de lijn. Halverwege de tweede helft, een goede aanval van ons. Via Gert en Robbie kwam de bal bij de Sakke. Goede voorzet van de Sakke en de Wally op de juiste plaats om de 2-2 tegen de netten te duwen. We begonnen ons al op te maken om het gelijkspel te vieren, maar dit was buiten de onvermijdelijke Gert gerekend. Een vrije trap van Boerenbond, Gert met een onwaarschijnlijke volley, die nog even afweek op Bob en de 3-2 nederlaag was een feit. Zelfs de thuissupporters waren onder de indruk van de goal, dat zegt genoeg…

Conclusie : Boerenbond was wel beter in het veldspel, maar onze organisatie stond als een huis en ook de inzet was voorbeeldig. Jammer dat we op het einde genekt werden door een fantastisch doelpunt. Als je op het veld van boerenbond twee keer een achterstand kan goed maken, was een puntje zeker verdiend geweest voor onze 11 moedige strijders.

Makke – Bob, Chriske, Hans, Jonas V – Robbie, Gert, Stijn W, Ruud – Sakke en Wally.

Mopje van Klein Bartje :

Klein Bartje krijgt een nieuwe werkkracht op zijn werf. De nieuwe blijkt bovendien een neger te zijn. Klein Bartje legt hem de instructies uit die gebruikelijk zijn bij het werken boven op de stelling : “Wanneer ik een vinger toon breng je cement naar boven, wanneer ik twee vingers toon breng je bakstenen naar boven, en wanneer ik drie vingers toon, breng je me ne goeie koude Leffe”.
Na een tijdje werken toont klein Bartje aan de neger drie vingers. De neger kijkt naar boven en toont eerst zijn handpalm en dan de buitenkant van zijn hand. Klein Bartje toont nogmaals drie vingers, en terug laat de neger de buitenkant van zijn hand zien en dan zijn handpalm.
Klein Bartje begrijpt er niets van en gaat razend naar beneden “Awel idioot, ik had toch duidelijk gezegd dat als ik drie vingers toon, dat je me een koude Leffe moet brengen !”
“Jawel, zegt de neger, maar ik vraag je gewoon nen donkere of nen bleken”.