13 december : KWB Hombeek – Knuddeboys Nijlen : 2 – 6

Vooraf : Onze coach kon deze week beroep doen op 14 fitte spelers om de virtuele leider te bekampen. Ook Bob was aanwezig, maar de vorige week opgelopen enkelblessure hield hem van het wedstrijdblad.

Onze coach pakte deze week uit met een 3-5-2 opstelling waarbij Dries en Nils fungeerden als buffer voor de verdediging. Nog geen twee minuten gespeeld en de Sakke en de Jubi rolden de bezoekende linkerflank op, maar de Jubi zijn voorzet werd aan de eerste paal geplukt door de keeper. Na een kleine 10 minuten, Dries die de Sakke door de linies stuurt. Een Knuddeverdediger kan de bal nog net aanraken waardoor de Sakke net niet goed kan afdrukken en zijn schot naast gaat. De Knuddes bewezen dan dat ze niet voor niets eerst staan. Eerst werd een goede actie nog terecht afgefloten voor off-side maar iets later was het wel raak. Een van hun spelers slalomde zich, misschien wel iets te gemakkelijk, door onze verdediging en ook zijn afwerking stond op punt : 0-1. Iets later moest de Makke nog eens goed plat op een schot vanin de 16. Halverwege de eerste helft weer een goede pas van den Dries, maar aan het penaltypunt krijgt de Sakke de bal ongelukkig tegen zijn hand. Een half uur ver en met een gelukje maken de Knuddes de 0-2. Een verre bal, die in plaats van door te botsen, een rare capriool maakt en zo net voor de voet van een Knudde valt. De Makke die naar de bal kwam, kon eenvoudig gelobd worden. Op aangeven van Tijs probeerde de Wally, maar de bezoekende keeper zat er goed tussen. De Knuddes duwden dan nog eens door en de Makke pakte eerst uit met een prachtsave op een schot van op een tiental meter. Daarna werd hij echter geklopt op de volgende aanval en 0-3. Net voor rust kregen we dan nog een vierde binnen. Dries met een voorzet, de Jubi net niet. Bal voor de Knuddes een supersnelle counter en de Makke, die uitkwam, geklopt.

Lag het aan de drie wissels die onze coach doorvoerde of waanden de Knuddes zich al gewonnen ? De waarheid zal waarschijnlijk ergens tussenin liggen, maar de eerste twintig minuten van de tweede helft waren we niet te stoppen. Al meteen de Wally met een pas naar de Jubi, goed schot de keeper met de voet, de bal tot aan de rand van de 16 waar Stijn en Geert elkaar hinderden en Geert uiteindelijk het schot van Stijn afblokte. Na 5 minuten bereikte Geert zijn broer en de Jubi knalde de 1- 4 op het bord. We bleven drukken en na een kwartier bracht de Jubi ons op 2-4 na een pas van de Wally. Niet veel later een hoekschop van de Jubi, Geert met het hoofd aan de tweede paal, maar de keeper kan er nog net zijn voet tussensteken en zo een derde goal voorkomen. De wedstrijd verwaterde dan wat en we zagen veel middenveldspel, maar echte kansen waren schaars. Op het einde probeerden we toch nog iets, maar Knudde profiteerde en maakte zo de 2-5. Niet veel later was er ook nog een zesde. Een vrije trap belandde in onze 16, de Makke kon tot twee maal toe goed afweren, maar een derde poging ging via de paal toch binnen. De laatste kans was nog voor ons, Jubi met de voorbereiding, maar alleen voor de lege goal mistte de Wally onbegrijpelijk.

Conclusie : Een verdiende overwinning voor een sterk spelend Knudde en wij blijven onderaan bengelen. Na de wedstrijd opperden enkelen dat als we tot 3-4 hadden kunnen terugkomen er misschien iets meer had ingzeten, maar we twijfelen er toch aan. Als de Knuddeboys zo blijven spelen zullen ze lang meedoen voor de kampioenentitel. Ze maakten in elk geval meer indruk dan hun concurrenten : De Leeuwen, Pulle en Vosberg.

Makke – Vos, Hans (41’ Warre), Winghe – Tijs, Dries, Nils, Jubi, Fonny (41’ Geert) – Sakke (41’ Stijn W), Wally