6 december : Pandoer Mechelen – KWB Hombeek : 0 – 3

Vooraf : Ook nu weer een massa afbellers, waaronder onze coach. We raakten toch nog aan 13 spelers, waarbij Geert R die ook de taak van coach op zich wou nemen.

Onze ad-interim coach pakte uit met een “Van Haezebrouckje” en opteerde voor een 3-4-3 opstelling. Nog maar net twee minuten ver en de eerste kansen waren er al. Tijs en de Wally zorgden voor een uitbraak op de linkerflank. De Sakke met de kop op de voorzet, maar de Pandoer-keeper bokste de bal weg. De bal kwam in de voeten van de Jubi, die uithaalde maar nu kon de keeper de bal overboksen. Hoekschop en de Sakke in de draai in het zijnet. Aanvalletje van Pandoer, zonder gevaar, maar Bob die achter de bal spurtte, mistrapte zich en moest met een pijnlijke enkel al na 3 minuten spelen vervangen worden door de Winghe. De Winghe kwam voor de verdediging staan en Dries werd laatste man. Wat hierna volgde was een serie van gemiste kansen en/of reddingen van de plaatselijke keeper.
5’ Vos ontzet, Sakke trapt, de keeper duwt in hoekschop, Jubi trapt de bal over.
13’ Enkele kleine kansen. De beste voor Tijs, maar hij trapt een gat in de lucht.
15’ Dries goed doorgestoken naar de Sakke, die probeert met een lob, maar de keeper kan nog net overduwen.
17’ Wally alleen door na een vrije trap, maar de keeper goed plat op Wally’s schot.
18’ Wally met een verrassend schot, de keeper duwt in hoekschop.
19’ Wally draait zich vrij, maar besluit over doel.
23’ Sakke loopt mooi het lijntje af, maar vergeet dan te passen en draait zich uiteindelijk vast in de 16.
25’ Weer een kans, sorry weet niet meer van wie, maar een verdediger kan in hoekschop werken, volgens sommigen gebruikte hij hiervoor zijn hand.
26’ Jubi met de voorzet, Tijs kopt, keeper duwt over.
28’ Sakke kopt goed naar de grond en de hoek, maar de keeper kan de bal vlak voor de paal nog buitenduwen.
33’ Nils speelt de Wally vrij, alleen op de keeper, maar onbegrijpelijk naast.
36’ Sakke met de hoekschop, aan de tweede paal staat Nils die ook goed naar de grond kopt, de bal binnen ? Nee, want die sakkerse keeper kan er nog net een voet tegen zetten.
37’ EINDELIJK !!! Fonny met de voorzet en een goed gevolgde Winghe maakt met de kop de 0-1.

Geert R kwam na rust Tijs vervangen en geloof het of niet maar een werkloze Pieter moest nu meteen twee keer de bal pakken, want Pandoer versierde zowaar twee schoten op doel. Daarna volgde een herhaling van de eerste helft met wel eens zo veel doelpunten : twee dus.
8’ Wally naar de Jubi, maar de keeper duwt in hoekschop.
12’ Dries zondert Wally af, maar zijn schot was veel te zwak.
15’ Dries zet op links een 1-2tje op en zijn voorzet wordt door de Jubi binnengekopt. We moeten er wel aan toevoegen dat de bal ook nog het hoofd van een tegenstrever raakte.
20’ Jubi tot bij de Sakke die weliswaar in twee keer voor de 0-3 zorgde.
22’ Hoekschop van Geert, Niels met de kop, keeper met de vuisten.
23’ Winghe goed naar de Wally, maar te zwak getrapt.
24’ Sakke met de pas naar de Fonny, zijn schot gaat nipt voorlangs en aan de tweede paal komt de Winghe een fractie van een seconde te laat om alsnog binnen te duwen.
33’ Wally naar de Sakke, op de zijkant van de paal.
35’ Jubi goed diep gestuurd vanop onze eigen helft, maar zijn schot was veel te zwak.
38’ Jubi met de voorzet, Wally met de kop, volgens ons zou de bal erin gegaan zijn, maar de Sakke trapt alsnog tegen de bal zodat deze hoog overvliegt.

Conclusie : Gewonnen, maar we lieten hier wel een monsterscore liggen. Enerzijds door slecht of te gehaast afwerken (vooral Wally) en door constant buitenspel te lopen (Sakke). Anderzijds door de prestatie van de Pandoer keeper die de beste man op het veld was.

Pieter – kleine Winghe, Bob (3’ Winghe), Vos – Tijs (41’ Geert R), Dries, Nils, Fonny – Wally, Jubi, Sakke en enkele trouwe supporters : Herman, Daan, Hugo, Walter, Marc, Lies en Riet.

Terzijde :
Bedankt Pandoer voor de spaghetti na de wedstrijd. We zullen er voor zorgen dat er met de terugwedstrijd ook voor jullie een warm hapje is.
Alhoewel Fonny beweert dat alles in orde is voor de nakende gezinsuitbreiding hebben we zo toch onze twijfels of hij er wel klaar voor is. Hij stak zijn voetbalkleren namelijk in de zak van de Winghe en nam die sportzak mee. We mogen er niet aan denken waar hij dat arm “Treesje” binnenkort overal gaat insteken.
Pieter solliciteerde uitdrukkelijk naar een plaats als afwasverantwoordelijke tijdens onze spaghettidag. Hij had zijn handdoek al rond zijn nek geslagen.