8 november : KWB Hombeek – Sylvesters Mechelen : 4 – 0

Vooraf : Lenny, nog steeds kampend met hoofdpijn na de geïncasseerde klap tegen Boerenbond, Geert met een scheenbeenvliesontsteking en Stijn H toevallig uit zijn bed gesukkeld waren aanwezig, maar speelden liever niet. De 11 andere aanwezige spelers mochten dus allemaal opdraven. Ook de Sylvesters hadden te kampen met personeelsproblemen, zij raakten slechts aan 10 spelers.

De eerste kans was voor de Sylvesters. Een voorzet vanop rechts, gekopt, maar recht in de handen van Pieter. Het was meteen ook hun laatste van de eerste helft. Zonder echt schitterend te spelen kwamen we wel aan verschillende kansen. De Wally besloot op de deklat nadat de Winghe een bal had gerecupereerd en goed had afgelegd. Sakke met een schot vanop de rand van de 16, maar nipt over. De bezoekende keeper toonde zijn kunnen op nog een schot van de Sakke en één van de Wally. Na 25 minuten kwamen we dan toch op voorsprong. De Vos trapt de bal ver voor zich uit en sprint dan achter de bal aan, de keeper komt uit en kan de bal wegwerken op de rand van de 16. De bal komt terug in de voeten van de Vos, die uitwijkt naar rechts, de bal voor doel zet en daar de Sakke de 1-0 tegen de netten ziet duwen. Niet veel later pas van de Sakke naar de Wally, de loopactie, maar het schot op de keeper. Met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft dan toch de 2-0. Winghe drijft de bal op, wacht dan even heel verstandig en speelt zo de Wally vrij die afwerkt.

De tweede helft begon zoals de eerste, met een kans voor de Sylvesters. Een slechte voorzet werd onverwachts een goed schot, maar de bal botste tegen de deklat. Dan was het terug raak voor ons. De Sakke met een knappe bal, de keeper duwt in hoekschop. Juby trapt hem strak voor doel en onze rechts-back Fonny met de 3-0. Even werden we nog opgeschrikt door een kans voor de Sylvesters na 10 minuten, Pieter duwde in hoekschoop. Blijkbaar zaten onze spelers al met de midweekwedstrijd tegen de leeuwen in hun hoofd, want het spel verslapte en ook de Sylvesters konden geen vuist meer maken zodat de wedstrijd langzaam aan uitdoofde. De Wally maakte nog wel 4-0 na een verre uittrap van Pieter en een geblesseerde Vos werd nog vervangen door Geert.

Conclusie : Eindelijk nog eens een overwinning, maar we moeten niet te hoog van de toren blazen, want de tegenstander was slechts met 10. Tegen de leeuwen en de teigetjes zal het iets moeilijker worden woensdag en zondag vrezen we. Maar we gaan ervoor zelfs als rechts-back niet waat Fonny ?

Pieter – Bob, Hans, Nils, Fonny – Tijs, Vos (60’ Geert), Winghe, Jubi – Wally, Sakke.

Ter zijde :

· De Wally was er niet op de training, volgens zijn vader blokverlof. We kennen dat : anatomie van het menselijk lichaam en biologie van de bloemetjes en de bijtjes.

· Den Bossie vond dat de Sakke precies mankte op het veld of waggelde hij nog van zaterdagavond ?

· Nog volgens den Bossie kan je je zat zuipen op Heike kermis voor € 10,00.