4 oktober : KWB St. Martinus Kontich – KWB Hombeek : 3 – 2

Vooraf : Geen weekends of feestjes dus 17 man aanwezig. Bob nog niet volledig hersteld van zijn blessure van vorige week en Hans, die deze week meer de WC gezien had dan hem lief was, bleven langs de kant zodat we 15 namen hadden op het scheidsrechtersblad.

De thuisploeg ging furieus van start en Pieter moest bijna onmiddellijk een schot in hoekschop duwen. Hoekschop getrapt, aan de eerste paal voelde de Lenny de Pieter in zijn rug, liet de bal passeren en verraste daarbij de Pieter zodat hij de bal slechts met moeite en in twee keer kon vastpakken. Kontich bleef druk zetten en onze verdediging kon alleen maar ontzetten, maar de ballen kwamen meestal direct terug. Na tien minuten ging de eerste strom liggen en kregen we ook een kans. Gert soleerde tot in de 16, maar zag dan zijn schot afgeblokt. Halverwege de eerste helft kwamen we dan op voorsprong. De Sakke stuurde de Jubi weg van net over de middellijn. De Jubi omspeelde eerst de keeper en dan de teruggekomen laatste man en 0-1 voor ons. Dit tot groot ongenoegen van Kontich want volgens hen stond de Jubi minstens 4 meter buitenspel. Over de 4 meter durven we twijfelen, maar buitenspel was het inderdaad. Onze voorsprong was het sein voor een nieuwe aanvalsorkaan van Kontich. We moesten terug achteruit en tien minuten later stonden we 2-1 achter. Eerst was er den Bergt die los over de bal trapte en zo zijn man liet afwerken en daarna liet de Lenny zijn man veel te gemakkelijk lopen. Kontich besloot ook nog eens op de deklat en het enige wat wij nog presteerden was een schot van de Sakke nipt naast.

Tijdens de rust greep de coach in, bracht drie verse krachten in en herschikte vooral de verdediging. De ingreep was succesvol en in een echte cupmatch kwamen er aanvallen, kansen, fouten, gele kaarten en goals voor beide ploegen. De wedstrijd was nog maar net terug in gang getrapt of beide keepers moesten al in twee tijden een schot stoppen. Na tien minuten mocht de Jubi inwerpen, de Sakke met een acrobatische omhaal en 2-2. Halverwege de tweede helft, een Kontich speler op wandel voor de 16, uithaal en de Makke compleet verrast en geklopt en wij weer op achterstand 3-2. De Wally kopte nog eens nipt over. In een alles-of-niets slotoffensief was Chriske nog kortbij de gelijkmaker, maar hij besloot te overhaast en de bal ging naast.

Conclusie : beide ploegen waren zeker in de tweede helft elkaar waard, maar Kontich verdiende de overwinning met hun prestatie van de eerste helft. Onze verdediging stond toen op lemen benen en het was duidelijk dat we Hans, Bob en Chriske niet gelijktijdig kunnen vervangen achteraan.

Pieter (41’ Makke) – Tijs, Nils, Bergt (41’ Chriske), Lenny (41’ Wally) – Gert, Vos, Fonny (35’ Winghe) – Juby, Sakke, Flor en veel supporters zowel van ons als van Kontich. Best gezellig zo langs de lijn.

Terzijde – remarks from the sideline

· For “all” our Croatian fans : sorry but we made a mistake last week it’s not Adriana but Adrijana.

· Chriske looks a little bit down. “Teveel pintjes” said Adrijana. Or was it something else, a plane that’s leaving today with Adrijana on board …

· Wij sloegen op de Antwerpsesteenweg allemaal af achter “La luna”, volgens den Bosse sloeg hij af aan grafstenen Broothaarts. We hebben er in het terugrijden opgelet, geen grafstenen Broothaerts te zien wel nog enkele andere mooie “horeca-zaken”.