20 september : KWB Hombeek – Ludwina Bonheiden : 3 – 0

Vooraf : Trouwfeest op zaterdagavond, onze spelers waren wel gesignaleerd om halfzeven in Hombeek, maar om halftien hadden we net 9 fitte spelers en 3 halffitte spelers ter beschikking : Hans zijn lies was nog niet helemaal ok, de Lenny had last van zijn rug en Chriske van zijn darmen.

De eerste kans was voor Ludwina, bal uitegtrapt, direct naar voor waar de spits al meteen oog in oog komt met de Makke, maar de bal niet alleen over de Makke, maar ook de goal lobt. Daarna gebeurde er twintig minuten niets, veel middenveldspel, maar kansen kwamen er niet. Halverwege de eerste helft werd er na een hoekschop goed druk gezet door ons, wat uiteindelijk leidde tot een schot van Stijn dat net naast de paal buiten ging. Dan moest de Makke terug zijn kunnen tonen. Eerst zweefde hij een strak schot mooi in hoekschop en niet veel later, stond hij op de juiste plaats bij een nieuwe Bonheidense aanval. Op het half uur een vrije trap voor ons op een dikke 20 meter van het doel. De Wally hard in de muur, de bal botst terug in zijn voet, met een rare capriool bereikt hij de Stijn, die mooi teruggeeft naar een doorlopende Wally en 1-0. Nog geen minuut later een goede kruispas van de Stijn naar Arnie, maar zijn schot wordt door de keeper gepakt. Vlak voor het rustsignaal nog een doorsteekpas van Chriske naar de Sakke, maar de keeper duwt het schot in hoekschop.

Onze bankzitter Lenny, bleef liever nog wat op de bank, zodat de zelfde elf na de pauze het veld opmochten. Het was tien minuten wachten op de eerste kans, Sakke kopte ze voorlangs. Op het kwartier een mooie aanval die begon bij onze verdediging. De bal tot bij de Sakke, dan Chriske en Wally met de afwerking : 2-0. De mooiste individuele actie kwam er enkele minuten later. Stijn veroverde de bal, dribbelde op de rand van de 16 twee tegenstrevers, maar besloot jammer genoeg naast. Alleen al voor de actie had dit met een doelpunt moeten beloond worden. Met twee doelpunten voorsprong controleerden we de wedstrijd, Bonheiden kon geen vuist meer maken en met nog 5 minuten te spelen prikte de Wally zijn derde van de dag tegen de netten. De voorbereiding was van Stijn en Sakke. Vlak voor affluiten nog een kans voor de Sakke, maar alleen voor de keeper sloeg de faalangst blijkbaar toe en hij trapte naast.

Conclusie : Een pluim voor alle aanwezige spelers die ons aan een verdiende overwinning hielpen. Met vooral een hardwerkende Nils, een secuur keepende Makke en een klaarkijkende Stijn als uitblinkers in ons team.

Makke – Bob, Warre, Nils, Hans (55’ Lenny) – Stijn W, Vos, Chriske, Arnie – Sakke en Wally

Terzijde :

· We dachten even dat de Wally het scoren verleerd was, maar met drie doelpunten stelde hij orde op zaken en zit hij terug aan zijn gemiddelde van iets meer dan een doelpunt per wedstrijd.

· Volgende week : weekend van de oud-chiro-leiding ! Bij deze al een oproep aan iederéén die kan om zeker te komen, want we gaan weer geen spelers op overschot hebben.