13 september : Vosberg sport – KWB Hombeek : 2 – 1

Vooraf : Nog maar de tweede wedstrijd van het seizoen en al maar net met 12 spelers. Waar zaten de Fonny, de Warre, Lenny en den Bergt ?

We gingen in elk geval goed van start met een aanval via de Winghe en de Sakke, maar het schot van de Jubi werd door de keeper gepakt. Na tien minuten een eerste “kans” voor Vosberg een verrassend schot vanuit de tweede lijn, maar de Makke ging goed plat. Op het kwartier veroverde Gert de bal, ging het lijntje af en bediende met een kruispas de Sakke. De Vosberg keeper was echter attent en pakte met een goede save uit. Enkele minuten later mocht Hans na hoekschop van kortbij intikken, maar met een ultieme voetreflex kon de keeper nog ontzetten. Twee goede kansen voor ons, maar de bal ging er niet in. Vosberg slaagde er wel in. Op de eerstvolgende aanval mocht de plaatselijke spits de bal met de hand meenemen en werd dan foutief gestopt door Gert. De scheidsrechter had echter alleen de fout gezien van Gert, penalty en 1-0. Op het half uur moesten we dan noodgewongen wijzigen. Onze libero Hans moest met pijn in de lies naar de kant en werd vervangen door Stijn W. We bleven kansen creëren en de Wally kopte net naast. Vosberg werkte wel af. Vanop links werd de bal voorgebracht en aan de eerste paal kon hun kapitein de bal in de goal deviëren. Vlak voor rust nog een grote kans. Voorzet van de Gert, de Sakke in één tijd, maar nipt voorlangs.

Aangezien onze enige wisselmogelijkheid al gebruikt was voor de rust moesten we de tweede helft aanvatten zonder wissels. Onze spelers hadden vorige week al een 2-0 opgehaald en ze geloofden er nu ook in. Vos met een pass naar de Nils, zijn strak schot werd door de keeper overgetikt. Vrije trap voor Chriske goed getrapt, maar net boven de winkelhaak. We bleven proberen, Vosberg moest achteruit, probeerde wel geregeld te counteren. Met nog een kwartier te spelen een dubbelpas tussen de Winghe en de Gert, veel geharrewar in de plaatselijke 16, en de Jubi die toch kan binnentikken : 2-1. We hadden al veel energie verbruikt en vielen iets terug. Met nog vijf minuten te gaan, probeerden we toch nog wat meer druk te zetten. Zat het er nog in ? Ja ? Een goed schot van de Wally, maar de keeper stond weer pal en zo kwamen we een goaltje tekort om een punt te pakken.

Conclusie : we kregen de kansen, maar onze afwerking staat nog niet op punt. Als er dan wel goed afgewerkt werd, stond de Vosberg keeper er jammer genoeg voor ons ook nog.

Makke – Bob, Hans (31’ Stijn W), Nils, Gert – Chriske, Winghe, Vos, Wally – Sakke, Jubi

Terzijde :

· Solle heeft blijkbaar last van oorsuizingen. Enkele getrouwde mannen herkenden dit probleem direct : een zagend geluid in de oren, meestal als ze te laat thuiskomen of te veel drinken.

· Op een bepaald moment was er sprake van een cupmatch of was het een kutmatch ?