14 oktober : Vrolijke Vrienden Mechelen – KWB Hombeek : 2 – 3

Voor de wedstrijd : Met 17 veldspelers, maar zonder keeper vertrokken we voor de kortste verplaatsing van het seizoen. Helemaal gerust waren we er niet in, want de vrolijkerds uit Mechelen hadden toch al drie wedstrijden gewonnen.

Zoals gewoonlijk hadden onze spelers even tijd nodig om wakker te worden en de eerste kans was dan ook voor de Vrolijke Vrienden, maar Flor kon in hoekschop duwen. Dan pakte Arnie uit met een, volgens ons, correcte tackle, maar de scheidsrechter gaf op de rand van de 16 een vrije trap voor de tegenstrevers. Flor stelde zijn muurtje op, van aan de kant zagen we dat er een serieus gat was en ook de plaatselijke laatste man zag het en draaide de bal voorbij de Flor 1-0. We waren wakker en onder impuls van Stijn W schoven we naar voren wat na 10 minuten leidde tot een hoekschop voor ons. Chriske bracht de bal goed voor, de bal klutste van de ene naar de andere speler, maar uiteindelijk kon Jubi er zijn hoofd tegen zetten en de bordjes hingen terug in evenwicht. De Sakke kruiste de bal heerlijk vanop zijn linkerflank naar rechts, waar Wally er mee aan de haal ging, maar zijn schot werd in extremis nog afgeblokt. Na een uittrap van de Flor kon de Wally nog eens door, had misschien nog iets langer moeten wachten, want zijn voorzet werd in twee tijden door de keeper onschadelijk gemaakt. De Vrolijke Vrienden kwamen er af en toe gepast uit en Flor moest ook aan het werk, hoekschop maar zonder verder gevaar. Na bijna een half uur spel kon Stijn W een inworp goed meenemen, scherpe voorzet, de keeper probeerde weg te duwen, maar recht in de voeten van de Wally en 1-2. Nog geen minuut later werd de Sakke foutief gestopt, Chriske met een vrije trap mooi richting winkelhaak, maar de keeper kon nog in hoekschop duwen. Chriske met de hoekschop tot bij de Sakke, een knal… een speler van de Vrolijke Vrienden krijgt de bal pal tegen hem en zo buiten. Een vrije trap voor de vrolijke vrienden, dezelfde speler die de eerste goal maakte, terug achter de bal, van veel verder nu, goed voor de goal en ineens staat daar een speler compleet vrij en 2-2. We sloegen echter onmiddellijk terug toe : de Wally eerst alleen door, maar de keeper werkt de bal met zijn voeten in hoekschop. Vlak daarna, de Wally verovert zelf de bal schot van buiten de 16 en 2-3. We wilden nog een goaltje, Stijn W met een pas naar de Sakke, goed zijn lijntje af, maar zijn voorzet werd onderschept. Net voor de rust dan nogmaals een vrije trap voor de Vrolijke Vrienden, aan de tweede paal was er ineens weer een tegenstrever die alleen stond, maar hij kreeg de bal net niet binnen en zo mochten we gaan rusten met één goaltje voorsprong.

De tweede helft dan. Een aangenaam najaarszonnnetje kwam de supporters verwennen en de spelers lieten zich ook in ’t slaap wiegen door de aangename temperatuur want het duurde 10 minuten vooraleer we iets moesten noteren : Arnie mist een open kans. Wie dacht dat er hierdoor terug wat “vuur” in de wedstrijd ging komen, had het mis want pas na dertig minuten in de tweede helft moesten we terug pen en papier bovenhalen : een terugspeelbal van de vrolijke vrienden naar hun keeper, bal op de rand van de 16, maar de Jubi hoog over. Onze spelers hadden dan eindelijk door dat de supporters een flauwe tweede helft voorgeschoteld kregen en probeerden dan toch nog tien minuten te voetballen. Combinatie Solle, Arnie, Jubi, maar de keeper pakt. Gert DB wil het spannend maken, geeft een kloteterugspeelbal naar de For, die met moeite in hoekschop kan werken. De laatste actie dan : een hoekschop voor de Fonny, goed ingedraaid en de keeper moet hem uit de goal tikken.

Conclusie : Een eerste helft die goed over en weer ging en waar we na een moeizame start toch de betere ploeg werden. Een tweede helft die niets voorstelde, maar de punten zijn binnen en dat is het voornaamste.

Flor – Geert R (41’ Bergt), Hans (41’ Warre), Bob (75’ Stijn H), Gert DB – Wally, Arnie, Stijn W (41’ Solle), Chriske (41’ Fonny) – Sakke, Jubi en de Lemmes die zich vrijwillig opofferde om als 17de man langs de lijn te blijven.

Ter zijde :

• De aftrap werd gegeven door een plaatselijke “schoonheid”. Blijkbaar had ze de wedstrijdbal geschonken, maar we mochten wel niet spelen met die nieuwe wedstrijdbal en kregen een iets ouder exemplaar om op te trappen.
  • In het “Sylvester-stadion” hangen op alle deuren wel stickers dat er niet gerookt mag worden, maar blijkbaar is dat alleen voor de “couleur-locale”. Iets waar het daar zeker niet aan ontbreekt.