13 januari : Vosberg Sport Rumst – KWB Hombeek : 5 – 0

Voor de wedstrijd : Een zespunten wedstrijd met een plaats bij de eerste drie als inzet. Konden we ons herpakken na het debacle van vorige week ?

In de eerste helft zagen we vooral veel middenveldspel en Vosberg dat iets scherper was en ook meer doelgevaar kon creëren. De Makke moest al vallend onheil voorkomen, zat er ook nog eens goed tussen met de voet en zag een gevaarlijk schot voorlangs gaan. Voor ons kon de Sakke eens doorgaan, de plaatselijke keeper trapte nogal paniekerig weg en de Wally zag een schot nipt naast gaan. Iederéén dacht we zouden gaan rusten bij een 0-0 stand, maar dat was buiten de plaatselijke kapitein gerekend. Die zette zich goed door, voorbij enkele van oonze spelers, schot. De Makke kon nog pareren met een hand, maar zijn schitterende reflex haalde niet veel uit, want de bal viel voor een Vosberger en 1-0 op slag van rust.
De tweede helft was nog maar net bezig of we kregen al een tweede koude douche. De eerste aanval van Vosberg werd door Bob in hoekschop gewerkt. Bal goed getrapt naar de tweede paal en daar had men maar binnen te schuiven en 2-0. De kopjes gingen bij ons omlaag. De Solle probeerde nog wel enige schwung in de ploeg te krijgen, maar werd onvoldoende gesteund door zijn flankmiddenvelders, die duidelijk niet konden verstoppen dat ze al enkele weken niet komen trainen. Vosberg trok er zich niets van aan en bleef vrolijk scoren. Halverwege de tweede helft een snelle uitbraak, goed uitgespeeld en 3-0. Nog geen twee minuten later was het al 4-0, met een verrassend lobje vanop de rand van de 16. De scheidsrechter had zijn fluitje al in de mond om af te blazen toen de Warre, die voor de rest een goede wedstrijd speelde, zich mistrapte en zo Vosberg toeliet om er nog 5-0 van te maken.

Conclusie : Onze keeper de Makke was één van de besten bij ons, dat zegt al genoeg. Niettegenstaande de uitslag anders laat vermoeden, was het niet zo desastreus als vorige week. Toch bleven er nog te veel spelers onder het niveau spelen dat we van hen gewoon zijn ! Hoog tijd om eens na te denken jongens en te beseffen dat je er zonder training niet komt !

Makke – Tijs, Warre, Bob, Winghe – Fonny, Solle, Stijn W, Flor – Kristof, Sakke (41’ Jubi) en Geert R die in april de marathon zoekt te lopen en voorlopig alleen nog invalt als er gekwetsten zouden zijn.

Ter zijde :
* Op aanvraag van zijn medespelers : “Winnetou speelde een goede match”.
* Na de wedstrijd werd het duidelijk hoe het kwam dat we op onze donder kregen. Onze spelers krijgen als beloning bij winst slechts een pintje, bij Vosberg sleurt men onmiddellijk bakken Duvel aan.

* De mensen in de kantine probeerden onze supporters tijdens de rust de één of andere SPECIALE brol uit 1900 te schenken als Palm. Maar onze kenners konden ze niet misleiden.