6 april : Tonetta 2 – KWB Hombeek : 3 – 5

Voor de wedstrijd : Alle spelers (13 waarbij een bleke Solle) die niet afgebeld hadden waren er goed op tijd zodat we al om 9u15 voor een gesloten deur stonden in Herenthout. Vorig jaar waren we op dat uur nog spelers uit hun bed aan het halen. Een probleem waar Tonetta 2 nu blijkbaar mee te kampen had, want er stonden enkele niet echt fris ogende spelers op en naast het veld… en dan zwijgen we nog over de bijhorende alcoholwalmen.

Onze spelers kwamen in de aanvangsminuten het best voor de dag op het snookerveld van Tonetta (we bedoelen dus wel degelijk de grootte van een snookertafel, niet dat het zo effen lag als een snookertafel). Na tien minuten was de eerste grote kans voor ons, de Vos met het schot, bal afgeweerd door de keeper in de voeten van de Wally en centimeters naast. Op het kwartier een eerste kans voor Tonetta, door de as van het veld mocht één van hun spelers oprukken en maar liefst 4 spelers van ons passeren, maar de Pieter wou zich niet gewonnen geven en duwde de bal tegen de paal en zo terug in het spel. Halverwege de eerste helft een pas van de Vos naar de Fonny, die loopt enkele maters met de bal en wil dan voorzetten naar een roepende Wally, maar zijn voorzet wordt een schot en gaat in doel : 0-1. Nog geen minuut later, kon den Bergt een hoekschop van de Wally goed naar doel koppen, maar de verdediger aan de paal kon de perfecte kopslag nog net op de lijn weghalen. Na 25 minuten de Pieter met een uittrap, die normaal tot aan de middellijn komt, maar op het Tonetta-veldje bijna tot aan de andere 16 vliegt, de Wally met de versnelling en een knal : 0-2. Tonetta kon dan nog eens hard uithalen na een hoekschop, maar een goed uit zijn doel komende Pieter kreeg de bal tegen het lichaam. Stijn W met een pas, naar de Jubi, maar diens schot verdween in het zijnet. Den Bergt pakte nog uit met een lange ren, maar hield er alleen een hoekschop aan over. Net voor rust dan nog een counter van Tonetta, maar de Warre was net op tijd terug om onheil te voorkomen.
Na de rust kwam de Sakke achter de spitsen spelen. In de centrale as schoof iederéén een plaatsje achteruit en Hans ging rusten. Tonetta ging met drie spitsen spelen in plaats van twee. We waren nog geen twee minuten bezig of één van de zatladders van Tonetta strompelde over zijn eigen voeten, de scheidsrechter zag er een fout in van ons, vrije trap en aan de tweede paal kon een Tonetta-speler ongehinderd de aansluitingstreffer netten. Den Bergt met een verre inworp, Fonny alert maar zijn schot zoefde net langs de verkeerde kant van de tweede paal. Nog geen tien minuten ver, actie van Tonetta, de Warre beoordeelt de bal volledig foutief en 2-2. We waren even aangeslagen en Tonetta speelde nu ook goed mee. Was het omdat al de stamgasten van café “De Veurleste” waren vervangen door iets frisser ogende spelers of was het omdat ze met drie spitsen speelden en de keeper steeds de vrije trappen kwam nemen en er daardoor altijd veel volk in onze 16 kwam opduiken ? In elk geval de wedstrijd ging goed over en weer. Met nog tien minuten te spelen kwamen we dan terug op voorsprong. De Warre met een slim pasje naar de Wally en die maakte met zijn 22ste van het seizoen er 2-3 van. Niet veel later kon de Sakke er 2-4 van maken na een mooi tikje van de Fonny. Wedstrijd gespeeld of toch niet ? De Vos wou er de spanning nog even inhouden, liet zich gemakkelijk uittikken en 3-4. De Sakke die gehoopt had om een hele wedstrijd te mogen spelen stond echter scherp en na een pas van de Fonny dweilde hij de flank af. Een Tonetta speler kon nog even de bal aantikken, maar een ontketende Sakke pakte hem terug af en maakte er 3-5 van.

Conclusie : Alhoewel het veld van Tonetta veel te klein is om echt ons spel te spelen, pakten we toch vrij gemakkelijk de drie punten mee naar Hombeek. Na de wedstrijd vernamen we ook dat De Leeuwen simpelweg Tonetta 1 verorberd hadden, zodat we terug vierde staan. Een plaats die we zeker behouden als we onze twee laatste wedstrijden (tegen Boerenbond en de Leeuwen) winnen. Als we echter niet winnen, kunnen we nog zakken naar de zesde plaats. Dus mannen nog twee keer er vol voor gaan !!!

Pieter – Bergt, Warre, Hans (41’ Sakke), Bob – Fonny, Vos, Stijn W, Flor – Jubi, Wally en een iets of wat zieke Solle die zijn sportzak proper hield.