25 januari 2009 : Pandoer Mechelen – KWB Hombeek : 3 – 6

Voor de wedstrijd : Weeral selectieproblemen voor onze coach. Vorige week aanvallers te veel, vandaag te weinig aanvallers, maar wel 17 aanwezigen. Vroeger stond een verplaatsing naar het “Sylvesterstadion” in de winter gelijk met een partijtje moddercatch, maar de grasmat lag er deze keer, op een ijslaagje na, goed bij.

Pandoer mocht openen en ook de eerste kans, na 3 minuten, was voor hun. Een vrije trap belandde tot verassing van iederéén op de paal. Daarna was het een kwartier lang aan ons. Een 1-2tje tussen Sakke en de Geert, de bal goed voor doel, de plaatselijke keeper nog net iets rapper op de bal dan de Wally. Nog geen minuut later een knal van de Wally, maar de keeper redde. Harde vrije trap van de Geert, mooi naast de binnenkant van de paal, maar de keeper pakte de bal met een zo mogelijk nog mooiere zweefduik. Iets later Stijn W met een knal van in de 16, de keeper duwt weg, in de voeten van Lenny, ook een knal, maar de keeper kan terug wegduwen. Nu komt de bal voor de Wally zijn voet, die kan de keeper wel kloppen, maar een verdediger kan de bal nog keren op de lijn. Halverwege de eerste helft lukte het dan toch. Stijn W met een mooie doorsteekpass naar de Wally en 0-1. De voorsprong gaf ons geen vleugels. Integendeel we begonnen onzorgvuldig te acteren en Pandoer kreeg zowaar enkele kleine kansen. Ook omwille van het feit dat onze laatste man Hans geblesseerd naar de kant moest en we eventjes moesten reorganiseren. Pandoer profiteerde, een vrije trap vanop rechts naar de 2de paal en daar hadden 3 Pandoer spelers eerst nog even tijd om te overleggen wie er ging scoren : 1-1. Voor de rust nog twee topkansen voor ons, maar Wally besloot net naast de paal en een strakke vrije trap van Tijs werd door de keeper overgetikt.

Na een zeer korte rustpauze werd er terug afgetrapt en meteen stonden we ook terug op voorsprong. Wally mooi opzijgelegd en de Sakke met de 1-2. We drukten door en kregen ook kansen. Eerst Stijn W die de bal veroverde, mooi de Sakke vrijspeelde, maar die besloot met een typische Sakke-actie : alleen voor de keeper komen en dan toch nog missen. Niet veel later terug de Sakke, maar nu bracht de keeper redding. Iets wat hij enkele minuten later ook deed op een schot van de Wally. Na 10 minuten dan een actie van Pandoer. In de grote rechthoek gaat Tijs met de aanvaller even een schouderduel aan en tot ieders verbazing ziet de scheidsrechter er een strafschop in. De Pandoer-keeper, die na de reddingen die hij al had gedaan, blijkbaar vol vertrouwen zat, kwam hem geven. Maar de Makke bewees dat hij niet alleen de voornaam deelt van Moeskroen keeper Volders, maar dat hij net als Volders strafschoppen kan stoppen !!! Pandoer kwam iets later toch terug langszij. Net als in de eerste helft met een vrije trap die al te gemakkelijk mocht binnengekopt worden. Hun vreugde duurde niet lang want nog geen minuut later bracht de Vos ons op 2-3 na een rommelige fase in de plaatselijk rechthoek. We voelden dat Pandoer moegestreden was en bleven drukken. Stijn W weer met een goede voorzet, kopbal van de Wally, maar die verduivelse keeper pakte hem weeral. Dan de Sakke met een actie, zijn schot wordt door de keeper gepareerd, de bal in de voeten van de Wally, maar alleen voor doel besloot hij ook met de al eerder vermelde Sakke-actie. Dan nogmaals Stijn W met een actie, Sakke met het schot en de keeper met de redding. Met nog tien minuten te spelen, kon Pandoer dan nog eens onder onze druk uitgeraken. Van op 30 meter een beetje een wanhopig schot, maar de bal gaat wel binnen en 3-3. Konden we met nog tien minuten te spelen nogmaals en nu definitief op voorsprong komen ? Ja. Meteen na de aftrap kregen we een vrije trap. Tijs goed naar de 2de paal en daar had de Fonny maar binnen te duwen : 3-4. Nog geen minuut later, een snelle inworp van ons, Geert door op de linker flank, goed het overzicht behouden en op een presenteerblaadje aangeboden aan de Fonny en 3-5. Met nog vijf minuten te spelen een goede loopactie van de Sakke in de breedte van het veld. Hij zag een gaatje en knalde, de keeper kan de bal wegduwen, maar een goed gevolgde Wally maakt zijn 2de van de dag. Hij had ook zijn 3de nog kunnen maken. Slechte terugspeelbal van een Pandoerverdediger, de Wally er tussen maar dan weeral de Sakke-actie !!! Iets later werd er afgefloten.

Conclusie : Verdiend gewonnen, maar het heeft wel lang geduurd voor we er zeker van waren. Enerzijds door al onze gemiste kansen, anderzijds door de goede saves van de Pandoer keeper.

Makke – Bergt (41’ Gert), Hans (17’ Tijs), Winghe (41’ Chriske), Bob (41’ Vos) – Lenny, Nils (41’ Fonny), Stijn W, Geert – Sakke, Wally en de Lemmes als nr. 17. Verder veel, heel veel supporters.

Terzijde :
* Vorige week moesten we onze spits Sakke noodgedwongen op de back zetten wegens te weinig verdedigers. Nu moest hij heel de wedstrijd vooraan blijven staan met de Wally, wegens gebrek aan andere aanvallers. Verdedigers waren er genoeg, heel de verdediging was nieuw na de rust.
* We weten niet wat Tijs de scheidsrechter had misdaan, maar telkens Tijs aan de bal kwam in de omgeving van een tegenspeler, floot de scheidsrechter een fout tegen hem.
* We weten nu wel hoe het komt dat het terrein van Pandoer de naam van “Stadion” mag dragen. De drankprijzen zijn even hoog als in een echt voetbalstadion, er is een hot-dog kraam en wordt eten geserveerd na de wedstrijd.
* Thuis dan nog eens ambras met de vrouw, die niet wou geloven dat we gevoetbald hadden : “Je stinkt uren in de wind naar de rook en in een sportkantine mag niet gerookt worden !!!”.