7 oktober : KWB Ludwina Bonheiden – KWB Hombeek : 3 – 4

Voor de wedstrijd : Aangezien onze wekelijkse verslaggever in de knoop zat met zijn darmen, waren we de eerste helft al vergeten te noteren wat er te beleven viel, zodat dit verslag een beetje korter zal zijn dan anders.

De eerste minuten waren zoals gewoonlijk op en neer gaand voor beide ploegen, maar gaandeweg de wedstrijd vorderde, kwamen we meer en meer in de wedstrijd en mag duidelijk gesteld worden dat we de eerste helft goed, tot volledig beheersten. Enkele goede combinaties lijden ons naar een eerste doelpunt, een laatste assist van de Solle naar Stijn W. Die deze , volgens sommige een van de beste combinaties dit seizoen, mooi afrondde in doel 0-1. Op dit elan gingen we dan verder, en na het nemen van een hoekschop door Gert L. Werd deze opnieuw heel mooi binnengekopt door de Solle 0-2.
In een van de laatste minuten van de eerste helft werd nog een derde doelpunt gemaakt door Kristof op aangeven van de Flor 0-3

In de tweede helft gingen we nog steeds op dit elan verder wat tot enkele mooie acties leidde en zowaar zelf een mooi afstandsschot van de Wim, maar een even mooie redding van de keeper. MAAR DAN PLOTS ZAGEN WE WEER DE ZWARTE SCHAPEN DIE LUDWINA HEETTEN. De Winghe speelt op een bepaald moment de bal terug op de keeper, maar deze laatste speelt de bal in de voeten van de tegenstreven en resultaat :1 – 3. Nadien kregen we nog steeds de meeste kansen om toch nog verder uit te lopen, maar steeds liep er aan de goal iets verkeerd, juist naast of over, de keeper die in de weg stond of juist goed keepte. En dus af en toe kwam Ludwina dreigen aan ons doel, wat dus op een gegeven moment weer resulteerde op een doelpunt 2 -3. We probreerden de druk toch nog wat te verhogen om niet in de boot te gaan, maar tevergeefs, in de laatste 5 minuten kreeg Ludwina weer een gevaarlijke aanval en je kunt het al raden 3 – 3 BALEN MAN, het zal toch niet waar zijn zeker weer in de laatste minuten onderuit gaan. MAAR plots in de allerlaatste minuut konden we onze laatste aanval TOCH nog afronden, de afwerker van dienst de Solle, dank u man, een gelijkspel hier zou voor mij hetzelfde betekent hebben dan een verlies. Na dit doelpunt ging de hele ploeg, reserven en supporters uit de bol van vreugde, wat dus veel betekent.

Conclusie : de 3 -4 overwinning was zeker wel verdient, maar het ZWARTE BEEST is en blijft toch maar KWB Ludwina. Door deze overwinning blijven we de voeling met de kop van het klassement houden en blijven we samen met Tonetta I en de onvermijdelijke Leeuwen ongeslagen.

Ploeg: Pieter – Gert DB, Bob (41’ Berght), Geert, Winghe – Flor (41’ Chriske), Solle, Stijn W, Gert L (41’ Vos) – Jubi (41’ Sakke), Wally.

Terzijde : om even te illustreren dat Ludwina wel degelijk ons zwarte beest is. Vanaf het seizoen 2000-2001 of dus de laatste 7 seizoenen of 14 wedstrijden, konden we amper 3 keer winnen van Ludwina. Twee keer moeizaam met 0-1 en op 20 januari 2002 iets vlotter met 3-1. In die periode werden we wel enkele keren “goed gepakt” door deze jongens : thuis een vooroorlogse 5-10 pandoering en in Bonheiden 5-2 en een wel heel schandalige 11-2. Onze trouwe supporters, die nu langs de lijn staan, maar in het seizoen 97-98 nog achter de bal huppelden als “dartele” veulens, kunnen zich zelfs een 14-2 blamage herinneren.