2 september : KWB Hombeek – Vosberg Sport Rumst : 1 – 0

Voor de wedstrijd : Na drie trainingen met een wisselend aanwezigheidsaantal van 12 tot 6 spelers en drie oefenwedstrijden met wisselend resultaat 3-3, 1-0 winst en 0-4 verlies de eerste echte wedstrijd die meetelde. Onze tegenstrever Vosberg eindigde vorig jaar 4de en wij 6de dus het zou zeker niet gemakkelijk worden om de punten thuis te houden.

Vosberg dreigde als eerste maar onze laatste man Warre loste het probleemlos op. Na twee minuten een vrije trap, de Lemmes zette goed voor, den Arnie kopte goed omlaag, maar een Vosberg verdediger kon wegwerken. Na 5 minuten slecht uitverdedigen van de Lemmes en Stijn W, schot van Vosberg, maar de Pieter pakte de bal zonder al te veel problemen. De wedstrijd ging goed over en weer. De Solle haalde uit van ver, maar de bal ging over. Lemmes pakte uit met een voorzet-schot, maar de bal werd voor een schuivende Arnie in hoekschop gewerkt. Lemmes kon een vrije trap nog eens goed voorbrengen, maar Kristof kon net niet koppen. Solle kon de bal afsnoepen van een tegenstrever, maar besloot dan met een “pisballetje” op de keeper. Vosberg kwam er ook uit en wel heel snel, maar hun spits, alleen voor Pieter, knalde hoog over. Vrije trap van de Solle, de Lemmes over. Counter Solle, Lemmes en Kristof die uithaalde, maar op een attente bezoekende keeper stootte. Op het half uur ging de Warre even in de fout en de Pieter moest redding brengen. Pieter pakte daarna nog eens knap een vrije trap van Vosberg. Ons middenveld liet het eventjes afweten en de “oude ratten” van Vosberg maakten hiervan handig gebruik om te dreigen. Een goede voorzet vanop rechts werd door hun spits overgetrapt en een verrassens schot ging maar net naast de kruising.

In het chalet hadden we niets gehoord, maar blijkbaar had onze coach een donderspeech gehouden tijdens de rust want onze spelers begonnen furieus aan de tweede helft. Fonny pakte direct uit met een actie op links vond de Jubi die op zijn beurt de Kristof bereikte, maar de bal werd weggewerkt in hoekschop. Lemmes met een individule actie, maar zijn schot ging net naast. Na 5 minuten was het dan raak, Lemmes door op rechts, pas naar Kristof en met een mooie lob maakte hij zijn eerste van het seizoen. Arnie trok een streep, een verdediger kon jammer genoeg er zijn voet nog tussen zetten en de Fonny kon niet genoeg kracht zetten op zijn rebound-shot. Voorzet Stijn H, Jubi verlengt, Arnie net naast. Dan de Lemmes nog eens door op rechts, terug goed naar de Kristof, maar nipt over. Halverwege de tweede helft nog eens een verrassend schot van Hans, maar een Vosberger kon afweren in hoekschop. Na 25 minuten in de eerste helft moest Pieter een eerste keer tussenkomen. Een vrije trap werd niet door een Vosberger verlengd, maar wel door de Winghe naar de goal gekopt. Nog maar eens de Lemmes daarna op rechts, maar een duikende Kristof kopt rakelings naast. Vosberg probeerde alsnog te scoren met een laat allesof niets offensief, maar de laatste kans was voor ons. Jubi trapte een voorzet van de Lemmes in het zijnet.

Conclusie : Om het in bokstermen te zeggen : Vosberg won de eerste ronde op punten, wij haalden net iets meer in de tweede helft. De overwinning voor ons, maar zonder knock-out.

Ploeg : Pieter – Vos (41’ Winghe), Warre, Hans, Stijn H – Arnie, Solle, Stijn W (41’ Fonny), Lemmes – Kristof, Jubi

Ter zijde : De Pieter vond in zijn goal nog eventjes de tijd om te GSM-en. De scheidsrechter kon er niet mee lachen, maar hield het geel wel op zak.