21 september : KWB Hombeek – Vosberg Sport : 3 – 1

Voor de wedstrijd : na de gemakkelijke zege tegen Pandoer, kregen we een iets sterkere tegenstander te bekampen : Vosberg Sport. De laatste jaren een vaste klant in de hoogste regionen van de eindklassering. Onze coach kon rekenen op 16 spelers. Gert DB was aanwezig als 17de maar had blijkbaar de vrijdagnacht wat te veel met zijn billen bloot gelegen in Marche, voelde zich wat ziekjes en had geen behoefte aan een plaats op het wedstrijdblad.

Niets studieronde, want de eerste aanval was al meteen raak. Na twee minuten vond de Maarten, de Solle. Die liep even en stak dan op het juiste moment de bal door naar de Wally en 1-0. Vosberg liet zich niet doen en nog geen minuut later versierden ze al een hoekschop die echter over de lat ging. Vier minuten ver, vrije trap voor Vosberg, kopbal, goal en 1-1. Onze verdediging acteerde duidelijk iets te slapjes bij deze goal. De wedstrijd ging in een hoog tempo over en weer, maar op een volgende doelkans was het wachten tot de dertiende minuut. Goede actie van ons over 4 à 5 man. De Wally aan de bal, harde trap, maar de Vosberg-keeper redde met de voet. Ook Vosberg kwam dan aan een kans. De Warre liet zich iets te gemakkelijk voorbijgaan, de vrijstaande Vosberg spits aan de tweede paal knalde echter voor een leeg doel onbegrijpelijk over. De Solle met de bal tot bij de Tijs, Maarten goed weggestuurd. Dan een pasje naar een goed gevogde Wally, maar de keeper net iets rapper op de bal. Terug de Maarten in combinatie met de Winghe, tot bij de Lemmes. Trap naar de hoek van de goal, maar ook de keeper lag in de hoek. Vosberg counterde dadelijk en hun doelpoging spatte uiteen op de paal. Het bleef kansen regenen. Wally kon alleen doorgaan op de keeper, mooi naar de korte hoek getrapt, keeper geklopt, maar de paal bracht redding. Solle naar de Lemmes, langs de lijn naar Maarten die mooi de keeper omspeelt en dan vanuit een scherpe hoek beheerst afwerkt : 2-1. Maarten had dan nog de 3-1 aan de voet nadat hij mooi diep gestuurd werd, maar zijn lobje werd door een hoogopverende keeper nog net weggeduwd. De laatste kans van de eerste helft was voor Tijs na een pas van de Lemmes. Maar zijn ziekenhuisballetje kwam krachteloos recht in de keeper zijn handen.
De tweede helft en wegens het grote aanbod van spelers, weer verscheidene wissels, maar we begonnen net als de eerste helft meteen sterk. De Lemmes met een knal op de lat, de bal botst naar beneden, al of niet over de lijn ? De scheidsrechter dacht van niet en de Lemmes protesteerde niet, dus zal het wel geen goal geweest zijn. We drukten Vosberg achteruit, maar meer dan enkele ongevaarlijke hoekschoppen hielden we er niet aan over. Na een kwartier spelen kreeg Sakke de bal met een acrobatische beweging tot bij de Lemmes, maar zijn strak schot zoefde net naast de paal. Dan was het tijd voor de scheidsrechter om zich te laten opmerken. Een speler van Vosberg maakte een opmerking en kreeg direct rood onder de neus geduwd. Onbegrijpelijk zeker als je er rekening mee houd dat de scheidsrechter zelf geregeld brult en tiert op het veld. Met een man meer en dadelijk er nog een goaltje bij. Wally en Sakke rollen op hun beide de Vosberg verdediging op, Sakke naar de Wally en 3-1. Vosberg wierp heel hun troepenmacht in de aanval en wij konden naar hartelust counteren. Er hadden nog enkele goals ingezeten voor ons, maar de scheidsrechter had blijkbaar nog iets goed te maken voor Vosberg en floot onze aanvallers tot drie maal terug wegens buitenspel. Hij had drie keer ongelijk ! De laatste keer vertrok de Sakke zelf vanop onze helft ! De keren dat we toch nog goed voor de goal kwamen, liep het ook mis. Eerst besloot de Sakke egoïstisch zelf op doel terwijl er een medespeler vrijstond en ook de Solle werkte te zwak af na voorbereidend werk van Stijn W en de Lemmes.

Conclusie : Verdiende overwinning, twee ploegen die er voor gingen, alleen de scheidsrechter was ondermaats.

Pieter – Lenny (41’ Vos), Warre (41’ Stijn W), Bergt, Bob – Lemmes, Solle, Tijs, Winghe (55’ Stijn H) – Maarten (41’ Sakke), Kristof (61’ Geert R) en Gert DB ietwat bleekjes langs de zijlijn samen met enkele tientallen supporters.

Ter zijde :
* Met Nils hebben we een ferme aanwinst. De eerste wedstrijd direct geel gepakt, nu om 9u00 gebeld om te zeggen dat de “La Rocca” nog niet dicht was en hij daar nog zat. Hij heeft toch verwittigd
* Vos was donderdag de eerste dag terug naar school geweest. Iederéén die mee trainde heeft het geroken, blijkbaar weinig les en veel café.

* Fons : “Als die scheidrechter hier zo blijft fluiten, breekt er nog een 2de Krim-oorlog uit”.