12 oktober 2008 : KWB Hombeek – Tonetta 2 : 7 – 0

Voor de wedstrijd : Na twee nederlagen op rij waren we een eind gezakt in het klassement, dus tijd om terug orde op zaken te stellen. Vorig jaar wonnen we twee keer vrij vlotjes, dus een overwinning moest mogelijk zijn. Om dit te bewerkstelligen kon onze coach op niet minder dan 18 man beroep doen.

Na 4 minuten was het eerste kansje voor Tonetta, maar Pieter had de bal maar op te rapen. In de spelhervatting werd Sakke weggestuurd, liep mooi zijn lijntje af, maar de center was te zwak en belande in de handen van de Tonetta-keeper. 10 minuten ver en de Winghe verovert de bal, mooi naar de Maarten die passeert naar Tijs, maar zijn schot gaat voorlangs. De kans van de eerste helft was nog geen minuut later voor de Sakke. Helemaal alleen kwam hij voor de keeper, we zagen hem de bal al links of rechts naast de keeper tegen de netten prikken, maar hij knalde toch nog onbegrijpelijk naast. Stijn W, terug uit blessure, kon de Jubi bereiken, goed diep, maar zijn schot werd door de keeper gepareerd. Een kwartier ver en hoekschop voor ons, Tijs met de kop, maar op de keeper. Bal terug in de voeten van één van onze spelers (Tijs ?), maar ook deze poging werd weggewerkt. Dan toch ! Na 23 minuten werd de Sakke van aan de middellijn gelanceerd door de Jubi, we zagen hem al terug missen, maar nee, met een mooie krulbal nam hij de keeper te grazen. De Sakke dolblij en hij moest even zijn frustratie kwijt : “Ja ik heb dien dikke liggen”, het leverde hem naast een doelpunt ook geel op. We bleven de wedstrijd beheersen, en slechts in de 35ste minuut kon Tonetta nog eens tegenprikken. Het schot op doel was echter te zwak om de Pieter te verontrusten. Onder het toeziend oog van mama en papa vond de Winghe het dan tijd om uit te pakken met een mooie solo, enkele spelers in de wind gezet, in de Sakke het ideale afspeelpunt gevonden, maar de bezoekende keeper kon de bal pakken. Met nog twee minuten te spelen voor de rust, zetten Maarten, Stijn W en Sakke de bezoekende defensie en keeper onder druk, Stijn W krijgt de bal te pakken, pas naar de Sakke en 2-0. We wilden er nog eentje bij doen voor de rust, maar de Winghe moest iets te lang zoeken naar zijn goede voet en besloot op de keeper. Een 1-2tje Gert-Tijs-Gert werd nog op de keeper getrapt.

Met 5 verse krachten probeerden we in de tweede helft Tonetta helemaal op te peuzelen. Aftrap, balletje even achteruit tot bij de Solle, direct een pas naar een wegspurtende Jubi, maar zijn schot spatte op de kruising te pletter. Er waren hoop en al 10 seconden gespeeld. Tonetta probeerde het in de tweede helft met drie man in de spits en na vijf minuten mocht één van hen al doorgaan op of net over het buitenspelrandje, maar de Pieter liet zich niet verschalken. Tonetta met meer aanvalsdrift, een achterlijn die altijd mee kwam tot aan de middellijn… zo zien onze snelle spitsen het graag zeker als Stijn W en Solle de afgemeten passen uit hun voeten beginnen te schudden. Zeven minuten ver, Stijn W met een pasje naar de Solle die vanop eigen helft vertrekt. Solle iederéén voorbij, bijna oog in oog met de keeper en dan netjes opzij getikt tot bij een goed meelopende Wally en 3-0. Na een dikke 10 minuten spelen geraakte Tonetta aan een hoekschop, bal tot aan de tweede paal, maar de Warre trapt de bal voor de lijn weg. Even een waarschuwing van Tonetta, dan maar direct terug de puntjes op de i zetten. Stijn W naar een diep spurtende Jubi, keeper omspeelt en 4-0. Halverwege de tweede helft noteerden we nog een counter van Tonetta, maar Pieter stond pal. De Wally mocht dan vertrekken van aan de middellijn, de Tonetta keeper kwam ver uit, was sneller op de bal als de Wally, maar trapte hem in de voeten van de Jubi, die nog enkele stappen deed en dan maar in de lege goal te knallen had 5-0. Stijn W en Fonny pakten dan iets later uit met een 1-2tje, Stijn W bracht beheerst de 6-0 op het bord. Het laatste wapenfeit van Tonetta kwam er met nog een tiental minuten te spelen : verrassend schot, maar Pieter duwt de bal over de deklat. De Jubi dan nog eens door op links, twee man rechts van hem, maar hij besloot om even de egoist uit te hangen en de keeper had dan ook geen moeite om de bal te pakken. De 7de van de dag kwam er dan toch nog, via Wally en Stijn W tot bij Tijs en goal. Net voor affluiten de Wally dan nog eens tot bij de Fonny, maar die knalde meters naast.

Conclusie : vlotte winst tegen een tegenstander die het ons in de tweede helft wel heel gemakkelijk maakte door vrank en vrij voor aanvallend spel te kiezen, maar het deksel hierdoor enkele keren pijnlijk op de neus kregen.

Pieter – Geert R, Hans (41’ Warre), Bob (41’Nils), Gert – Tijs, Winghe (41’ Solle), Stijn W, Jubi – Maarten (41’ Wally), Sakke (41’ Fonny) en Stijn H en Flor die wel op het wedstrijdblad geraakten, maar niet op het veld.

Ter zijde :

* Charlotte, dochtertje van Hans, terwijl ze aan de kant van ’t veld de match aan ’t bekijken was: “Papa daar speelt ook een mama mee, die met die krollekes daar vanachter…”. De Warre kan misschien eens overwegen om naar de kapper te gaan.

* Niettegenstaande de Tonettanen met genoeg waren, was het blijkbaar hun laatste wedstrijd en gaan ze voor de rest van het seizoen forfait geven. Reden te weinig volk. We hopen dat ze toch verder blijven spelen. Enkele jaren geleden hadden wij het ook moeilijk om elke zondag aan 11 te geraken, maar we hebben doorgebeten en momenteel zijn we zelfs geregeld met te veel. “Het hoofd niet laten hangen en doorzetten Tonetta 2”, zouden we willen zeggen.