25 november : KWB Hombeek – Tonetta 2 Herenthout : 4 – 1

Voor de wedstrijd : Vorige week leden we onze eerste nederlaag, konden we ons hiervan herstellen of lieten we terug punten liggen ? Niettegenstaande de Flor vrijdagavond een poging gedaan had om onze spelersgroep uit te dunnen, konden we toch rekenen op 13 spelers.

Na 3 minuten kon Chriske de Wally al lanceren. De WAlly besloot eerst nog op de keeper, maar scoorde toch in de rebound. Vijf minuten ver en Geert trapt de bal hoog en ver weg, iederéén blijft staan omdat ze geloven dat de bal gaat buiten gaan, maar de Wally had het beter gezien. Even lopen, bal aanpakken en 2-0. De spectaculaire start kende echter geen vervolg, want dan viel er bijna 20 minuten niets te beleven. Dan toch een goede actie van Tonetta, Pieter was geklopt, maar Bob kwam nog op tijd om de bal in hoekschop te werken. Voorgezet, bal ontzet, maar dan toch voor een Tonetta-voet, maar het schort ging voorlangs. Het was slechts even uitstel, want onmiddellijk daarna was er een uitbraak van Tonetta over rechts, bal goed voorgezet en een vrijstaande Tonettaan kan de 2-1 tegen de netten trappen. Aftrap voor ons, 1-2tje Stijn W en Wally, Stijn W door, maar in plaats van zelf te schieten geeft hij nog een pasje waar net niemand aankan. Op het half uur een pas van in het centrum naar Tijs op links, voorzet naar de tweede paal. Jubi pakt in één tijd uit met een volley en 3-1. Schitterende goal en ook de voorbereding mocht er zijn. We probeerden voor de rust onze voorsprong nog wat uit te diepen. Stijn W met de voorzet, de Flor van kortbij over het doel. Uitbraak via Tijs en Stijn W. Flor met de voorzet, maar de Wally zijn retro ging naast.

Onze interim-coach Hans, bracht met de rust de Winghe en de Sakke in voor Geert en Wally. De eerste kans kwam er terug via Stijn W, pasje naar de Sakke, goed voorgezet naar de Flor, maar de bal Flor werd nog van de bal gezet voor hij kon trappen. De Sakke dan met de combinatie naar Tijs, maar de Tonetta keeper stond pal. Net zoals in de eerste helft verwaterde het spel dan. Tonetta kwam wel iets beter in de wedstrijd, maar dat was vooral te wijten aan ons eigen soms vrij slordige spel. De beste kansen waren nog voor ons, maar de Tonetta keeper, zat er enkele keren goed tussen :
15’ Chriske met een vrije schop, iets te zwak en gemakkelijk gepakt door de keeper.
25’ Sakke stuurt Tijs weg randje buitenspel, maar Tijs besluit op de keeper.
29’ Stijn W met de voorzet naar de Sakke, goed getrapt maar de keeper duwt in hoekschop
30’ Terug een hoekschop, maar de Flor besluit op de deklat.
In de laatste minuut van de wedstrijd, nog eens de Flor, maar op de keeper. De scheidsrechter besloot dan om nog maar eventjes te laten spelen en in de 82ste minuut kon Chriske er dan toch nog 4-1 van maken na een pas van Stijn W. Tonetta nog afgetrapt, maar dan afgefloten.

Conclusie : De drie punten zijn binnen, maar een goede wedstrijd was het zeker niet. Volgende week tegen Boerenbond en de week nadien tegen De Leeuwen zal er uit een ander vaatje moeten getapt worden, willen we punten halen.

Pieter – Geert (41’ Winghe), Hans, Bob, Gert – Tijs, Chriske, Stijn W, Jubi – Wally (41’ Sakke), Flor

Terzijde : volgens Herman is zomer een wintersport. Begrijpen wie het kan…