1 november : KWB Hombeek – Tonetta 1 Herenthout : 3 – 0

Voor de wedstrijd : Nog maar halfweg de heenronde, maar dit was al wel de eerste (vooruitgeschoven) wedstrijd van de terugronde. Normaal moesten we Tonetta 1 bekampen, maar op het veld stonden 6 spelers van Tonetta 1 en 4 van Tonetta 2 + de keeper van Tonetta 2 !!! Hoe is dit mogelijk ??? Als we het goed begrijpen en zowel Tonetta 1 als 2 hadden vandaag moeten spelen, hadden ze beiden moeten forfait geven wegens respectievelijk maar 6 en 5 spelers. Beleefd uitgedrukt noemt dit (met alle respect voor Tonetta) competitievervalsing. Wij mochten niet klagen want we hadden 16 spelers die aanwezig waren. Normaal gezien hadden onze sterkhouders in het middenveld Solle en Stijn W er niet bij geweest, maar de Solle moest onverwachts toch niet op cursus en Stijn W had tot 3 uur ’s nachts doorgewerkt om de Utopolis-inventaris op te maken. Respect !!!

Onze delegé-verslaggever (ik dus) was nog niet gearriveerd aan het veld (kleedkamers afsluiten) als de Tonetta keeper al een schot van Stijn W had moeten pakken. Niet getreurd want we waren nog maar 5 minuten ver als Chriske vanop links kon voorzetten. Aan de tweede paal stond den Bob en die twijfelde niet om zijn eerste van het seizoen te netten. 1-0 was blijkbaar niet genoeg want de Fonny speelde goed de Wally aan, die besloot tegen de benen van de keeper en in de rebound ook jammer genoeg over. Gert DB probeerde het dan met een schicht na een vrije trap, maar de winkelhaak werd langs de verkeerde (dus net over) genomen. We stonden voor en (misschien) onbewust lieten we Tonetta terug in het spel komen. Halverwege de eerste helft noteerden we drie goede kansen op rij voor Tonetta. Bij de eerste verdedigde de Fonny goed uit. Onze libero, de Warre, wou het dan iets te mooi doen, verloor de bal, maar had dan het geluk dat de Tonetta aanval werd afgefloten voor off-side. De derde kans was de beste, maar de Makke kon de bal nog in hoekschop werken. Geen 1-1, maar op de counter lanceerde Stijn W, de Jubi. Goed gewacht van de Jubi, dus geen off-dide, een sprint van 40 meter en 2-0. Beide ploegen bleven goed spelen en de wedstrijd ging goed over en weer. Geen echte kansen meer, tot vlak voor rust, een hoekschop voor Tonetta werd afgeweerd door ons, maar kwam op 20 meter voor de goal voor een Tonetta voet, schot, gelukkig voor ons op de deklat, en zo haalden we de rust met een toch wat gevleide voorsprong.
Aangezien we met 16 waren, bracht onze coach 4 nieuwe krachten in met de rust. Den Bergt verkoos zelf om nog even langs de lijn te blijven en zodoende hielden we nog een reservespeler over in geval van nood. De nood was blijkbaar niet hoog, want pas na tien minuten was er een eerste “kans” voor Tonetta, maar het bleef beperkt tot wat geharrewar voor ons doel. We werden pas halverwege de tweede helft terug opgeschrikt door een schot van Tonetta, maar ’t was ernaast alhoewel dit moeilijker was als tussen de palen te besluiten. We waren in elk geval wakker geschud en de Solle kon met een mooie dieptepas de Flor bereiken, maar die besloot op de keeper. Nog geen minuut later de Solle terug met een dieptepas, maar nu naar Chriske, de keeper wel geklopt, maar op de lijn kon er nog een Tonettaan de bal wegtrappen. Driemaal is scheepsrecht en de Solle met een pass naar de Jubi, vanop 40 meter alleen op de keeper af en 3-0. Tonetta probeerde nog, een uitbraak vlak na het derde doelpunt, maar het schot ging nipt naast. Met nog 5 minuten te spelen nogmaals Tonetta, maar de Makke kon het tegendoelpunt vermijden met een beenveeg. De laatste vijf minuten waren dan terug voor ons met drie kansen. De Jubi vertrok vanop onze helft, had de kans om er zelf 4-0 van te maken, maar gaf nog een pas naar de Lemmes die op de keeper knalde. Dan de Fonny met een voorzet vanop links, de bal centraal tot bij de Jubi, schot maar op de keeper. Als afsluiter dan nog de Solle die met een ongelofelijke kutlob probeerde de keeper te verschalken.

Conclusie : 3-0; te zware cijfers want Tonetta speelde meer dan goed mee en op een bepaald moment was de 1-1 korter bij, dan de 2-0 die op de counter gescoord werd. Aangezien “De Leeuwen” ook wonnen van “De Teigetjes” zit er geen onverhoopte eerste plaats in. Met een tweede plaats zijn we ook al tevreden. Hopelijk kunnen we deze nog enkele weken behouden en geeft ons dit een “boost” om eind november, in december en begin januari het zware zesluik : Teigetjes, Boerenbond, Leeuwen, tweemaal Pulle en Vosberg aan te vangen. Als we daarna nog tweede staan, zou het een wonder zijn, maar we gaan ons zeker niet als lammetjes naar de slachtbank laten leiden en we zullen spelen voor elk puntje…

Makke – Stijn H, Warre, Gert DB (Geert R), Winghe – Fonny, Bob (41’ Lemmes), Stijn W (41’ Solle), Chriske – Jubi, Wally (41’ Flor) en den Bergt die als zestiende man vrijwillig langs de lijn bleef.

Terzijde :
* Den Bergt is zich mentaal al volop aan het voorbereiden op het duel tegen Boerenbond. Vorig jaar stak hij hun nr. 13 (die bijna altijd scoort) in zijn achterzak. Misschien toch voordien nog eens meedoen Bergt ? Want met alleen langs de zijlijn te blijven, haal je wel het verslag, maar is de conditie er dan ook ?
* Oorspronkelijk waren er pannenkoeken voorzien na de wedstrijd tegen Tonetta, maar wegens onvoorziene omstandigheden (onze tappers die de Cois zijn net iets meer dan 40ste verjaardag gingen vieren) ging dit niet door. Den Bossie gaat nu voor een rijstschotel zorgen na één van onze volgende thuiswedstrijden. Met dank aan Inge en S.O.S. Piet. Die spots moet je niet meebrengen Bossie, want we hebben ook een gyproc-plafond in onze vernieuwde keuken.
* Den Bergt en de Winghe hebben de kleedkamers gekuist. Normaal wordt dit niet vermeld, maar den Bergt wou in feite alleen op de bank zitten als hij 2-maal vermeld werd in het verslag. Ik denk dat het in orde is en zijn naam ondertussen zes maal vernoemd is.
* Een onverwachtse supportster langs de kant : Sien Van Den Eede. Vraag aan onze verslaggever (van Maria) : “Heeft die iets met de Gert DB ?”. Ik zou het niet weten, maar ze zijn wel samen vertrokken…