23 november 2008 : KWB Hombeek – St.-Martinus Kontich : 4 – 4

Voor de wedstrijd : reeds op donderdag was het duidelijk dat we vandaag minstens 9 spelers moesten missen. Gelukkig hebben we een ruime kern en geraakten we nog aan 11 spelers om te starten en Stijn W die verwittigd had dat hij iets later zou zijn. Bij de negen afwezigen ook onze twee keepers, maar onze all-rounder, Jeroen, had zich hierop voorzien en had zijn keepers-handschoenen meegebracht.

Op een licht besneeuwd terrein waren het de bezoekers die het felst van start gingen. Na drie minuten werd Geert er los afgelopen door zijn man, beging een fout , maar de vrije trap ging ver naast. Uitstel van executie want nog geen twee minuten later werd Stijn H uitgespeeld, voorzet en een volledig vrijstaande Kontich speler kon Jeroen verslaan : 0-1. Onze reactie volgde bijna onmiddellijk. De Fonny vond op links de Maarten, was het een voorzet, was het een schot ? In elk geval de keeper raakte hem even aan, maar de Wally sloeg ongenadig toe aan de tweede paal : 1-1. Bijna kwamen we op voorsprong, de bezoekende keeper trapte slecht uit, Wally met de bal in de 16, maar hij werd even gehinderd en zo kon de keeper zijn fout toch nog herstellen. Dan terug een vrije trap voor Kontich, maar Jeroen bewees dat hij kan keepen en tipte over. Het was terug slechts even uitstel van executie, want op rechts kon Kontich doorgaan, voorzetten en weer stond er een Kontich-boy volledig vrij in de 16 en kon ongehinderd inkoppen : 1-2. We moeten er wel aan toe voegen dat Hans zijn verdediging al trekkebenend moest leiden nadat hij aangetrapt werd door de bezoekende 14, die even later ook Bob serieus onder de zoden schopte. Gelukkig was Stijn W ondertussen gearriveerd en zo kon Hans naar de zijlijn pikkelen. Terug op volle kracht en al meteen gevaar, de Wally tot bij de Solle, maar die knalt nipt over. Dan was het de beurt aan de bezoekende 14 om nog eens door te gaan, met weer een slachtoffer als gevolg en een bijna-opstootje, dat door de scheidsrechter kordaat opgelost werd. Ook de Kontich coaches zagen dat hun 14 op de rand van geel of rood stond en haalden de speler naar de kant. We kunnen alleen maar respect opbrengen voor deze beslissing. En ja, hij maakte wel enkele overtredingen, maar door de staat van het veld leek het misschien ook erger dan het was. Vijf minuten voor de rust dan nog een goede kans voor elke ploeg. Eerst Kontich met een uitbraak, maar Jeroen duwt in hoekschop. Hoekschop gegeven, maar onderschept door ons en een vlijmscherpe counter van de Juby, die de Wally bereikte, knal op doel. De bezoekende keeper trapt de bal hard weg, richting Maarten die in een reflexbeweging zijn gezicht beschermd, de bal tegen zijn hand krijgt en zo de bal in doel ziet verdwijnen. De scheidsrechter, die van zeer nabij volgde, had het ook gezien en keurde de goal terecht af en hield ook volledig correct de gele kaart voor het onvrijwillig handspel op zak.

In de tweede helft moesten we tien minuten wachten op een kans, maar ’t was meteen de 1-3 voor Kontich. De bezoekers door op links en voor de derde keer al kon er iemand ongehinderd binnentikken in de 16. Blijkbaar was dit het sein om onze diesel helemaal op toerental te krijgen, want vanaf nu ging het steeds beter. Eerst een goede actie van de Geert, maar de Solle kopt over. Dan de Jubi met een actie, bal mooi teruggelegd tot bij de Wally en met een staalhard schot, dat nog wel lichtjes afweek 2-3. Stijn W met een klasseflits in de 16, maar de keeper bracht op de lijn redding. Dan de Jubi met een voorzet tot in de 16, Maarten even opzijgetikt en de Fonny met de 3-3. We gingen volop op zoek naar de 4de goal, maar op de counter kon Kontich toch geregeld uitbreken. Eén van die acties leverde een vrije trap op. Goed getrapt, Jeroen krijgt de bal niet onder controle, probeert hem in tweede instantie nog te pakken maar een Kontich speler is net iets rapper en 3-4. Iets later een vrije trap voor ons en vanop 20 meter maakte Wally zijn 3de van de voormiddag : 4-4. Tot de laatste seconde bleven we achter de overwinning zoeken, maar het mocht niet zijn. Stijn W was de laatste die het probeerde : een botsend schot, een duikelende bezoekende keeper en met meer geluk dan kunde de bal recht in zijn armen.

Conclusie : we starten zwak en pas na de 1-3 vonden we ons beste spel terug. Het is positief dat we vier keer een achterstand konden ophalen, maar de eerste goals werden wel iets te gemakkelijk weggegeven.

Jeroen – Stijn H, Hans (22’ Stijn W), Bob, Geert – Fonny, Solle, Chriske, Jubi – Maarten, Wally

Ter zijde :

* Meer volk van de bezoekers langs de lijn dan van onze ploeg. Dat moet lang geleden zijn. De supporters werden in elk geval vergast op een doelpuntenfestival in een aangename en sportieve wedstrijd.

* Na de wedstrijd een extra rondje van de Jeroen voor zijn huwelijk, schol Jeroen. Onze coach Geert gaf ook een extra rondje voor zijn 40ste, santé Geert.