WEDSTRIJD VERSLAG : KWB HOMBEEK – OPPUURS (28 mrt 04)

Voor de wedstrijd: net als vorige week was onze tegenstander opnieuw Oppuurs, waar we vorige keer voor de competitie de drie punten pakten mochten we nu voor een ruim gevuld stadion aantreden voor een bekermatch…

Wedstrijd : Met een lichte vertraging van ongeveer 30 min startte de wedstrijd bijzonder goed voor ons. Op een hoekschop van Stijn Willems kon Hans tussen een bosje verdedigers door de bal tegen de netten koppen (1-0). De mannen van Oppuurs, die notabene met negen waren, konden buiten enkele theaterstukjes waarvoor een oscar niet zou misstaan hier weinig tegenover stellen in deze beginfase. Maar terwijl wij nalieten enkele zeer doelrijpe kansen te verzilveren kregen we 10 minuten voor rust het deksel op onze neus toen hun nr 11 na een hoekschop veel te makkelijk en vrijstaand kon binnenkoppen voorbij onze gelegenheidskeeper Arni. Net voor rust was er nog een levensgrote kans voor Hombeek toen de door Curt aangespeelde Hans de ruimte indook en de bal panklaar voor doel legde waar Chriske het denkelijk net iets te mooi wou doen en aldus zijn nr 10 weinig eer aandeed. Ruststand 1-1 na een eerste helft van een bedenkelijk niveau. Tweede helft gestart met hernieuwd vertrouwen en een nieuwe doelman, Arni werd afgelost door de Walter.

Weer mochten we vrij snel juichen na een doelpunt van Stijn Willems die de bal knap binnenknalde. Echter was de vreugde weer van korte duur want Oppuurs scoorde kort nadien op de counter tegen zodat we weer opnieuw konden beginnen. Na de 2-2 was er even een kleine heropflakkering van ons spelpeil en na lichte druk van Hombeek kon Chriske deze keer wel scoren en de bal proper binnenschieten in de korte hoek op aangeven van de Wiet.

Nadien verwaterde ons spelpeil weer helemaal en de Oppuursenaren deden zelfs nog het onverwachte ze werkten hun kansen af aan 100% en zo werd het 3-3 na een betwisbare vrije trap en kort daarop de 3-4 na een solo van hun nr 16 die vrij veel deed denken aan de goal van Saoudi-Arabie tegen Belgie op het WK’94 en waarvan sommige duivels nu nog slecht slapen… In een fel betwiste eindfase gingen we nog verwoed op zoek naar de reddende doelpunten maar ondermeer Sakke en Wim G misten enkele opgelegde kansen. Een doelpunt van den Arni werd nog onterecht afgekeurd wegens buitenspel zodat we beschamend strandden op een 3-4 eindstand. De obligate penaltyreeks na de wedstrijd eindigde op 4-4.

Conclusie: zeer slechte wedstrijd van ons die we best zo snel mogelijk vergeten. De spaghetti na de match darentegen was niet te versmaden zodat er toch nog iets goed was aan de zondagvoormiddag! merci daarvoor Meere!

Arnie (41′ Walter) – Koen VH , Wiet , Hans (41′ Stijn H) , Curt – Wim G , Bob , Stijn W , Chriske – Walter (41′ Arni) , Sakke